Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Sociaal

Betrokken

We maken deel uit van de maatschappij en we streven ernaar om die een beetje mooier te maken dan gisteren. We investeren in sociale producten en hebben aandacht voor cultuur, natuur en sport.
Een jongen in een gele jas loopt door een ruime stationshal met betegelde muren, een klok aan de muur en een hoog plafond.

We werken op al deze gebieden samen met partners. We doen dat zowel op landelijk, als ook op regionaal én op lokaal niveau.

In 2023 willen we met minimaal één landelijke en minimaal vijf regionale partners samenwerken.

Op deze pagina zie je allerlei voorbeelden van deze samenwerkingen op het gebied van cultuur, natuur en sport in de regio's waar Arriva met haar treinen en bussen rijdt.

Feiten en cijfers

Een icoon van drie poppetjes die naast elkaar staan.

ServiceTeams in ieder regio

Een icoon van een blauw lampje dat aan staat.

Sociale vervoersproducten

Voor Elkaar pas, Meedoenpas

Een icoon van een fietser op een blauwe fiets.

Partner in sport

BrabantSport, Limburg voor Limburg

Een icoon van vier poppetjes in een cirkel die met elkaar verbonden zijn met een rondje in het midden.

Samenwerken bij grote evenementen

Keukenhof, Pinkpop, Koningsdag

Een icoon van een blauwe bloem.

Cultuurpartner

Arcadia, Tall Ship Races, Carnaval

Twee mannelijke Arriva medewerkers praten met elkaar bij een grasveld met bomen.

Zonder ServiceTeam waren wij niet waar we nu zijn. Ik ben heel blij dat wij deze kans hebben gekregen en die ook hebben aangepakt

Rob en Niels - Machinist & Chauffeur

Samen voor de sport

Met Limburg voor Limburg ondersteunen we samen met de Provincie Limburg kinderen om deelname aan sportieve- en culturele evenementen mogelijk te maken.

Ook in regio Zuid – Brabant- dragen we de sport een warm hart toe. We werken samen met BrabantSport om sporters op een duurzame manier te verbinden met hun sportlocatie.

Arriva en BrabantSport

Partner Voedselbank

Sinds corona ondersteunen wij Voedselbanken Nederland met busreclame en helpen we met het inzamelen van voedsel rond de kerstperiode. 

‘Samen helpen we elkaar’ is de tekst die in Leiden e.o. te zien is op een aantal bussen van Arriva. Omdat het aantal mensen dat moet terugvallen op voedselbanken stijgt, is de hulp rondom de feestdagen extra noodzakelijk. Producten kunnen worden ingeleverd bij een Arriva-bus op aangewezen plaatsen. 

Een Arriva-bus in een bosrijke omgeving met de tekst: "De voedselbank heeft ons veel meer gebracht dan alleen maar eten."
Een Arriva-bus in een stedelijke omgeving met een roze advertentie op de achterkant die zegt: "Hai Hai, Ik zie je."

Groet Je Mee campagne

Wat is er fijner dan gezien te worden en elkaar met respect te benaderen. Die invalshoek was de basis voor de ‘Groet je mee’- campagne. Deze ging van start in het Noorden en breidt zich nog steeds verder uit naar andere regio’s zoals Arriva regio Oost en Limburg.

 Een vrouwelijke buschauffeur met rood haar en een muts zit achter het stuur en bestuurt de bus.

Jongeren en de toekomst

Iedereen verdient een kans, ook al is je start misschien iets minder goed geweest. Daarom werken we samen met JINC. Ook bieden we jongeren de kans om zichzelf te ontdekken met Maatschappelijke Diensttijd (MDT), samen met MDT 'Zoek het uit!' in Fryslân.

JINC - Baas van Morgen 2023

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) voor jongeren

Die kans geeft Maatschappelijke Diensttijd (MDT) aan jongeren: een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en duurzamere keuzes te maken voor de toekomst. Arriva staat als openbaar vervoerder midden in de maatschappij. En we doen meer om de wereld van vandaag elke dag nog mooier te maken. Zo werken we samen met diverse partijen en is Arriva sinds 2020 al partner van MDT 'Zoek het uit!' in Fryslân. In Fryslân hebben al zo’n 200 MDT-jongeren gereisd met de MeeDoen Pas van Arriva. Jongeren gaan samen op pad om bij een bedrijf in de regio voor een kijkje in de keuken. Zo kwamen ze ook langs, uiteraard met de MeeDoen Pas, bij ons. Hoe die dag was zie je in deze video.

'Ontdek de beste versie van jezelf!'

Bestemmingstreinen

In het voorjaar van 2021 kregen we in het Noorden 18 nieuwe treinen. Samen met 10.000 stemmers werden er voor deze treinen 18 namen uitgekozen van favoriete bestemmingen in Groningen en Friesland. Zo rijdt er nu een trein van onder andere Het Wad, d'Olle Grieze, de Museumspoorlijn STAR, Oerol, Noorderzon, ook de trein van De Slachte en het  Snitser Mar. Op de website ‘trein vol verhalen’ geven we aandacht aan de treinen, de bestemmingen en allerlei activiteiten in onze noordelijk regio.

 Een rij mensen staat tussen een moderne Arriva-trein en een stoomlocomotief onder een heldere blauwe lucht.

Geef onze trein een naam

Sociale vervoersproducten en oplossingen

Speciaal voor leerlingen in het leerlingenvervoer, medewerkers van sociale werkplaatsen en cliënten die gebruikmaken van de Wet langdurige zorg en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hebben we de Voor Elkaar Pas ontwikkeld. Hiermee kunnen zij gemakkelijk zelfstandig reizen met het openbaar vervoer, net als iedereen!

Voor en met gemeenten is de Meedoen Pas ontwikkeld. Statushouders, minima en cliënten uit de Participatiewet krijgen toegang tot specifieke producten via een OV-chipkaart. Hierdoor kunnen ook de mensen in deze doelgroepen gebruik maken van openbaar vervoer en aansluiten in en bij de maatschappij.

MeedoenPas voor inwoners Het Hogeland

Grote evenementen, grote samenwerkingen

Betrokkenheid in de regio vinden wij ontzettend belangrijk. Tijdens grote evenementen zoals bijvoorbeeld PinkPop in Landgraaf vervoeren we in een weekend al snel 100.000 reizigers. Samen met onze partners maken we keuzes en verlenen we extra inspanningen, zodat iedereen tijdig op het feestje is, maar ook weer een veilig huiswaarts kan.

Backstage bij Arriva, onderweg naar Pinkpop