Direct naar inhoud

Inclusief

Wij vinden dat het openbaar vervoer er voor iedereen is. We zijn trots op de diversiteit van de Nederlandse samenleving en streven er daarom naar dat onze werknemers een realistische afspiegeling zijn van die samenleving.
Een mannelijke en vrouwelijke busschauffeur staan naast de bus en kijken samen op een telefoon.

Onze doelen

Een icoon van drie poppetjes die naast elkaar staan.

In 2025 bestaat de groep van onze leiders voor 40% uit vrouwen.

Icoon van een bus.

Het aantal vrouwen dat werkt in onze bus- en treinoperatie groeit jaarlijks met 10%.

Een icoon van drie poppetjes, gezien vanaf het bovenlijf en allemaal blauw.

We benoemen jaarlijks 10% meer medewerkers uit ondervertegenwoordigde groepen in leidinggevende posities.

Zelfstandig kunnen reizen

Iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij. Ook als je een (fysieke) beperking hebt. “Zelfstandig reizen is vrijheid. Ik gebruik het ov eigenlijk zoals ieder ander. Om overal naartoe te gaan. Of dat nou een dagje uit is, of voor werk of voor mijn studie. Dus daarmee kan ik alles doen wat iemand anders ook kan”, vertelt Jiska. Samen met buschauffeur Robin legt ze in deze video uit hoe ontzettend belangrijk een beetje hulp al kan zijn.

Een grote groep mensen in Arriva-uniform staat trots voor een blauw-witte Arriva-bus met ballonnen eraan.

Arriva waardeert de kracht van het verschil

Arriva vindt dat openbaar vervoer er vóór iedereen, maar ook dóór iedereen, moet zijn. Aan die ambitie geven we invulling door ons commitment (sinds 2019) op de Charter Diversiteit van de Sociaal Economische Raad en ook door onszelf indicatoren op te leggen over de verhouding man/vrouw en leeftijdsopbouw.

Illustratie van een vrouwelijke busschauffeur achter het stuur in felle kleuren roze, rood en groen.

International Womensday

Wij stralen uit hoe wij de vrouwen, werkzaam in het openbaar vervoer van Arriva, waarderen door onze aandacht voor hen te vragen op International Womensday 2021: ‘Het OV is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten.’

Arriva's kookboek

Eten verbindt. Daarom maakten we een kookboek met daarin de favoriete recepten van Arriva-collega’s. In het kookboek komen allerlei verhalen en bijpassende recepten samen van collega’s uit heel Nederland. Van het Rendang recept van iemands oma, via het zoervleisj van de collega uit Limburg, naar het Portugese toetje van de chauffeur die is verknocht aan Portugal. Het kookboek kwam tot stand in samenwerking met studenten van de koksopleiding van het ROC Friese Poort.

Een roze gebakje met een groen blaadje bovenop, geserveerd op een wit schoteltje.