Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?

Reis nu nog makkelijker met de buurtbus

Thema
Sociaal
Publicatiedatum
Geplaatst 15-04-2024

De buurtbussen van Arriva komen overal. Ze verbinden dorpen en steden volgens een vaste dienstregeling en route. Arriva heeft bijna 150 acht-persoons buurtbussen die worden gereden door vrijwillige chauffeurs. Deze betrokken chauffeurs zetten zich op deze manier in voor onze maatschappij. Heel dichtbij. Want ze komen uit de buurt en kennen de mensen en de weg dus goed. Dat maakt reizen met de buurtbus prettig en persoonlijk.

Reizen met onze buurtbussen gaat heel makkelijk 
Je vindt de dienstregeling van onze buurtbus bij jou in de buurt op onze reisplanner (link). Daarna stap je in bij de dichtstbijzijnde halte. Inchecken kan met een betaalpas, OV-chipkaart, QR-code óf je koopt een kaartje bij onze chauffeur.

In- en uitstappen kan ook buiten de vaste haltes, als de buurtbus daar veilig kan stoppen. Om met de buurtbus mee te reizen hoef je alleen een hand omhoog te steken om aan de chauffeur te laten weten dat je mee wilt.

De buurtbus is onmisbaar voor de bereikbaarheid van vele reizigers 
Daarom blijft Arriva hierin investeren. In de mensen, maar ook in de techniek. Met onze nieuwe apparatuur is het voor onze chauffeurs nóg fijner om veilig én comfortabel te rijden. Arriva investeert ook in de aanschaf van zuinige en duurzame buurtbussen. Zelfs ook elektrisch. Met grote en kleine stappen bewegen we naar ons doel om in de komende jaren al CO2 neutraal te werken.

Vrijwillige buurtbuschauffeurs gezocht!
Met onze buurtbussen zorgen we ervoor dat veel plaatsen bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Dat kan dankzij de inzet van onze buurtbusverenigingen en vrijwillige chauffeurs. Zij kennen de buurt en maken het reizen persoonlijk. Zo kan iedereen met ons mee blijven reizen. En brengen wij iedereen ook weer veilig naar huis.

Ook chauffeur worden op een van onze buurtbussen? Kijk op: werkenbijarriva.nl/buurtbus

Rijd mee met de buurtbus!


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Duurzaam

Nieuwe duurzame pand en werkplaats Doetinchem feestelijk geopend

In Doetinchem is donderdagmiddag het nieuwe pand inclusief de werkplaats feestelijk geopend door monteurs Tycho en Hans. Beide techneuten knipten met een megaschaar een lint door en stapten over de drempel van het gloednieuwe pand aan de Industrieweg.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Twee dames onthullen de videohulpzuil op het station van Winschoten

Videohulpzuil van Arriva feestelijk onthuld op station Winschoten, ook in Roermond start nu de proef

Reizigers kunnen vanaf nu ‘live’ vragen stellen aan klantenservice Arriva. Arriva zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de service-ervaring van reizigers te verbeteren. De videohulpzuil is een nieuwe vorm van service verlening van Arriva. Vandaag werd op station Winschoten de videohulpzuil van Arriva feestelijk onthuld aan alle betrokkenen. De zuil blijft een half jaar staan en geeft reizigers de mogelijkheid ‘live’ vragen te stellen aan de klantenservice van Arriva.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Blauw- witte reddingsboot  met neonoranje accenten van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij  vaart op volle zee

Arriva steunt belang Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) tijdens het 200-jarige jubileum

Dat doen we door de KNRM ruimte te geven op de schermen die in de Arriva treinen en bussen in Fryslân hangen. Ze kunnen daar een KNRM boodschap laten zien. Én onze bussen op Vlieland, Terschelling en Ameland worden helemaal in KNRM sfeer gebracht met een bestickering.

Open nieuwsartikel
Duurzaam
Arriva-directeur Jan Pieter Been staat bij een jong aangeplant boompje op een veld vol wilde groene bergroeiing. Aan de andere kant van het boompje staat Joris Hogenboom, directeur bij Brabants Landschap.

Na één jaar samenwerking Arriva - Brabants Landschap al zichtbaar resultaat

Een jaar geleden kondigden Arriva Regio Zuid en Brabants Landschap aan dat ze gingen samenwerken. Dankzij de bijdragen van Arriva ontwikkelt Brabants Landschap in West-Brabant, bij Buurtschap Vuchtschoot 6.000 m2 natuur.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Limburgse Arriva bus op het busstation in Maastricht. Voorin stapt een jongen in de bus en achterin gaat een oudere meneer met een rollator naar binnen om hun reis te beginnen.

Iedereen doet mee met Dal Vrij Limburg

Arriva vindt dat openbaar vervoer toegankelijk moet zijn voor iedereen. We zijn daarom blij dat we met de provincie Limburg een belangrijke stap hebben gezet om openbaar vervoer toegankelijker te maken. Dat doen we met het Dal Vrij Limburg abonnement.

Open nieuwsartikel
Wethouder van gemeente De Fryske Marren laat een vergrootte Meedoen Pas zien aan een chauffeur van Arriva in de bus

Gratis reizen met trein en bus voor inwoners van gemeente De Fryske Marren met een laag inkomen

Gemeente De Fryske Marren biedt inwoners met een laag inkomen vanaf 1 april tot en met 31 december 2024 gratis openbaar vervoer aan. De Fryske Marren is de eerste Friese gemeente met de Meedoen Pas van Arriva. Een familiebezoek, naar  vrienden, (vrijwilligers)werk of een bezoek aan bijvoorbeeld het ziekenhuis? Met de Arriva Meedoen Pas kunnen inwoners dit ‘gewoon’ doen door in de bus en trein te stappen

Open nieuwsartikel