Direct naar inhoud

Arriva blij met stap in realisatie RegioExpres

Publicatiedatum
Geplaatst 15-11-2022

Arriva is erg blij met de nieuwe stap die dankzij een Rijksbijdrage kan worden gezet naar realisering van een dubbelspoor voor de RegioExpres. Met de RegioExpres duurt de reis van Doetinchem (en van de stations Winterswijk t/m Doetinchem) naar Arnhem straks 13 minuten korter omdat deze extra sneltrein (die 1x per uur rijdt) tussen Doetinchem en Arnhem niet meer stopt. De Achterhoek komt hiermee dus bijna een kwartier dichterbij voor reizigers vanuit Arnhem.

Het plan voor de RegioExpres komt uit de koker van Arriva, die als vervoerder van de provincie Gelderland binnen de ontwikkelopdracht een toekomstplan heeft gemaakt voor een verdere verbetering van het OV in de regio.

De Achterhoek is een regio, met stevige groeiambities op wonen, werken, studeren en recreatie. Snelle spoorverbindingen helpen om een krimpregio om te buigen naar een kansregio. Omdat voorzieningen uit dorpen verdwijnen, moeten inwoners hiervoor naar de stad. Door een goede ov-verbinding ben je daar snel en makkelijk. Door een goede bereikbaarheid te bieden ervaren mensen het wonen in deze regio’s als prettig en wil men hier ook blijven wonen.
Met de RegioExpres wordt tegemoetgekomen aan de wens van een snelle bereikbaarheid. Met de komst van de RegioExpres is er straks vijf keer per uur een reismogelijkheid tussen Arnhem en Doetinchem. De RegioExpres gaat een keer per uur rijden. De stoptreinen gaan elk kwartier. “Arriva wil de regio bereikbaar maken en houden. Voor iedereen. Om dit te bereiken proberen we zo creatief mogelijk te zijn en steeds weer met nieuwe ideeën te komen. De RegioExpres is daar een mooi voorbeeld van. Door goed en snel OV vindt de omslag plaats van krimpgebied naar kansgebied.
De Achterhoek komt zo voor iedereen dichterbij”, aldus regiodirecteur Jieskje Hollander.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht

Nu te boeken: tickets voor eerste nachttrein van Maastricht naar Schiphol

In de nacht van 16 op 17 december vertrekt de eerste nachttrein van Arriva. Het wordt een speciale rit met bijzondere nachtgasten. Maastricht wordt met deze nachttrein iedere vrijdag- op zaterdagnacht verbonden met de grote steden en Schiphol. De nachttrein van Groningen naar Schiphol start enkele weken later in januari.

Open nieuwsartikel

Op 11 december start nieuwe treindienstregeling in Noord-Nederland

Meer treinen in het Noorden Vanaf zondag 11 december rijden we op de meeste noordelijke treinlijnen weer meer treinen. Minimaal twee keer per uur op alle trajecten. Deze inzet maakt deel uit van de nieuwe dienstregeling. De inzet is overzichtelijk voor de reiziger en sluit aan bij het actuele reizigersaanbod. De nieuwe dienstregeling is voorgelegd en afgestemd met provincies Groningen en Fryslân en met de belangenorganisatie voor reizigers, het ROCOV en het OV Consumentenplatform.

Open nieuwsartikel
Sociaal

In samenwerking met Dokwurk plaatsen we extra bushalte voor lijn 55

We vinden het belangrijk dat het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk is. In samenwerking met Dokwurk is aan de Hendoweg in Dokkum begin dit jaar een extra bushalte geplaatst, als proef. De proef blijkt succesvol, het aantal uitstappers bij de halte is voldoende om de halte permanent aan te houden tot eind 2024. Daarnaast maakt lijn 55 nog een extra stop op de Holwerderweg, waar ook een vestiging van Dokwurk is.

Open nieuwsartikel

Eerste nachttrein Arriva rijdt op 16 december 2022 van Maastricht naar Schiphol

Anderhalf jaar na de eerste aanvraag bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor twee nachttreinen, gaat de nachttrein van Arriva rijden. Maastricht wordt daarmee vanaf 16 december iedere vrijdag- op zaterdagnacht verbonden met de grote steden en Schiphol. De nachttrein van Groningen naar Schiphol start enkele weken later in januari. Het is voor het eerst dat er in Nederland een treinverbinding start in zogenaamde open toegang.

Open nieuwsartikel
Duurzaam

Circulaire projecten van start met LIFE subsidie

Vier circulaire projecten worden met behulp van de LIFE subsidie van het ‘Programme for the Environment and Climate Action’ van de Europese Commissie gerealiseerd op buslijn 90. Dé Groene Lijn van Arriva, tussen Lisse en Leiden.

Open nieuwsartikel

Nieuwe manier van betalen OVpay succes in Brabant

De nieuwe manier van betalen OVpay is succesvol ingevoerd in het openbaar vervoer in Brabant. OVpay staat voor in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard, telefoon of smartwatch in de bus. Dit kon al op sommige plekken in het land en sinds eind september ook in Brabant. In de eerste weken na introductie checkten reizigers die een los kaartje kochten in 1 op de 4 gevallen al in met hun telefoon, betaalpas, creditcard of smartwatch. In sommige regio’s was dat zelfs 1 op de 3.

Open nieuwsartikel