Direct naar inhoud

In samenwerking met Dokwurk plaatsen we extra bushalte voor lijn 55

Thema
Sociaal
Publicatiedatum
Geplaatst 08-11-2022

We vinden het belangrijk dat het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk is. In samenwerking met Dokwurk is aan de Hendoweg in Dokkum begin dit jaar een extra bushalte geplaatst, als proef. De proef blijkt succesvol, het aantal uitstappers bij de halte is voldoende om de halte permanent aan te houden tot eind 2024. Daarnaast maakt lijn 55 nog een extra stop op de Holwerderweg, waar ook een vestiging van Dokwurk is.

Dokwurk is een sociaal ontwikkelbedrijf dat mensen met een afstand tot werk in de regio Noardeast-Fryslân helpt. Een deel van de medewerkers stroomt vervolgens door naar het bedrijfsleven. Dokwurk kijkt naar wat medewerkers wél kunnen, zo bekijken ze ook de mogelijkheid om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen naar onder andere het sociaal ontwikkelbedrijf in Dokkum.

Edwin Leffring, Adviseur Leren & Ontwikkelen bij Dokwurk geeft aan: “We kijken binnen Dokwurk goed naar de mogelijkheid om medewerkers zelfstandig met het openbaar vervoer te laten reizen in plaats van het collectief vervoer. Wij stimuleren het openbaar vervoer door samen met een coach de reis naar het werk te plannen, voorlichting te geven en eventueel met een buddy te reizen. Daarbij faciliteren wij onze medewerkers met de Voor Elkaar Pas van Arriva. Wij zien dat zelfstandig reizen met het openbaar vervoer onze medewerkers een stukje vrijheid en zelfstandigheid geeft, dit heeft een positieve uitwerking”.

Voor Elkaar Pas van Arriva

Met de Voor Elkaar Pas ontvangen de medewerkers van Dokwurk een gebruiksklare en persoonlijke pas om woon-werk te reizen. De pas heeft een herkenbaar ontwerp, de chauffeurs van Arriva herkennen deze pas. Voor mensen die dat nodig hebben, wordt begeleiding geboden. Bijvoorbeeld bij het uitstappen bij de juiste halte. Gezamenlijk hebben Arriva en Dokwurk begin dit jaar een flyer gemaakt om alle personeelsleden in te lichten over deze nieuwe halte en de mogelijkheid om met de bus naar het werk te gaan. Laurens, een medewerker bij Dokwurk, geeft aan: “Ik gebruik de Voor Elkaar Pas niet alleen meer voor woon-werk, maar reis nu ook graag in mijn vrije tijd met het openbaar vervoer.”

Proef extra bushalte Dokwurk

Arriva zag bij de nieuwe dienstregeling van 2022 de mogelijkheid voor een extra halte voor de deur van Dokwurk voor alle medewerkers die zelfstandig reizen met de Voor Elkaar Pas van Arriva. In samenwerking met Dokwurk is er in januari 2022 een proef gestart met het plaatsen van deze extra halte. De bus stopt vier keer per dag bij de halte. In de ochtend, rond het middaguur en aan het eind van de middag. Anita reist met de Voor Elkaar Pas en is blij met de halte aan de Hendoweg: “Voorheen moest ik vanuit Feanwâlden met een andere buslijn. Hierdoor moest ik mijn vouwfiets meenemen om bij het werk te komen. Nu kan ik voor de deur uitstappen. Ik kan niet meer zonder deze halte.”


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht

Nu te boeken: tickets voor eerste nachttrein van Maastricht naar Schiphol

In de nacht van 16 op 17 december vertrekt de eerste nachttrein van Arriva. Het wordt een speciale rit met bijzondere nachtgasten. Maastricht wordt met deze nachttrein iedere vrijdag- op zaterdagnacht verbonden met de grote steden en Schiphol. De nachttrein van Groningen naar Schiphol start enkele weken later in januari.

Open nieuwsartikel

Op 11 december start nieuwe treindienstregeling in Noord-Nederland

Meer treinen in het Noorden Vanaf zondag 11 december rijden we op de meeste noordelijke treinlijnen weer meer treinen. Minimaal twee keer per uur op alle trajecten. Deze inzet maakt deel uit van de nieuwe dienstregeling. De inzet is overzichtelijk voor de reiziger en sluit aan bij het actuele reizigersaanbod. De nieuwe dienstregeling is voorgelegd en afgestemd met provincies Groningen en Fryslân en met de belangenorganisatie voor reizigers, het ROCOV en het OV Consumentenplatform.

Open nieuwsartikel

Arriva blij met stap in realisatie RegioExpres

Arriva is erg blij met de nieuwe stap die dankzij een Rijksbijdrage kan worden gezet naar realisering van een dubbelspoor voor de RegioExpres. Met de RegioExpres duurt de reis van Doetinchem (en van de stations Winterswijk t/m Doetinchem) naar Arnhem straks 13 minuten korter omdat deze extra sneltrein (die 1x per uur rijdt) tussen Doetinchem en Arnhem niet meer stopt. De Achterhoek komt hiermee dus bijna een kwartier dichterbij voor reizigers vanuit Arnhem.

Open nieuwsartikel

Eerste nachttrein Arriva rijdt op 16 december 2022 van Maastricht naar Schiphol

Anderhalf jaar na de eerste aanvraag bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor twee nachttreinen, gaat de nachttrein van Arriva rijden. Maastricht wordt daarmee vanaf 16 december iedere vrijdag- op zaterdagnacht verbonden met de grote steden en Schiphol. De nachttrein van Groningen naar Schiphol start enkele weken later in januari. Het is voor het eerst dat er in Nederland een treinverbinding start in zogenaamde open toegang.

Open nieuwsartikel
Duurzaam

Circulaire projecten van start met LIFE subsidie

Vier circulaire projecten worden met behulp van de LIFE subsidie van het ‘Programme for the Environment and Climate Action’ van de Europese Commissie gerealiseerd op buslijn 90. Dé Groene Lijn van Arriva, tussen Lisse en Leiden.

Open nieuwsartikel

Nieuwe manier van betalen OVpay succes in Brabant

De nieuwe manier van betalen OVpay is succesvol ingevoerd in het openbaar vervoer in Brabant. OVpay staat voor in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard, telefoon of smartwatch in de bus. Dit kon al op sommige plekken in het land en sinds eind september ook in Brabant. In de eerste weken na introductie checkten reizigers die een los kaartje kochten in 1 op de 4 gevallen al in met hun telefoon, betaalpas, creditcard of smartwatch. In sommige regio’s was dat zelfs 1 op de 3.

Open nieuwsartikel