Direct naar inhoud
Een parkeerplaats met een bushaltebord en een bord met de tekst 'Dokwerk, p-personeel'.

In samenwerking met Dokwurk plaatsen we extra bushalte voor lijn 55

Thema
Sociaal
Publicatiedatum
Geplaatst 08-11-2022

We vinden het belangrijk dat het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk is. In samenwerking met Dokwurk is aan de Hendoweg in Dokkum begin dit jaar een extra bushalte geplaatst, als proef. De proef blijkt succesvol, het aantal uitstappers bij de halte is voldoende om de halte permanent aan te houden tot eind 2024. Daarnaast maakt lijn 55 nog een extra stop op de Holwerderweg, waar ook een vestiging van Dokwurk is.

Dokwurk is een sociaal ontwikkelbedrijf dat mensen met een afstand tot werk in de regio Noardeast-Fryslân helpt. Een deel van de medewerkers stroomt vervolgens door naar het bedrijfsleven. Dokwurk kijkt naar wat medewerkers wél kunnen, zo bekijken ze ook de mogelijkheid om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen naar onder andere het sociaal ontwikkelbedrijf in Dokkum.

Edwin Leffring, Adviseur Leren & Ontwikkelen bij Dokwurk geeft aan: “We kijken binnen Dokwurk goed naar de mogelijkheid om medewerkers zelfstandig met het openbaar vervoer te laten reizen in plaats van het collectief vervoer. Wij stimuleren het openbaar vervoer door samen met een coach de reis naar het werk te plannen, voorlichting te geven en eventueel met een buddy te reizen. Daarbij faciliteren wij onze medewerkers met de Voor Elkaar Pas van Arriva. Wij zien dat zelfstandig reizen met het openbaar vervoer onze medewerkers een stukje vrijheid en zelfstandigheid geeft, dit heeft een positieve uitwerking”.

Voor Elkaar Pas van Arriva

Met de Voor Elkaar Pas ontvangen de medewerkers van Dokwurk een gebruiksklare en persoonlijke pas om woon-werk te reizen. De pas heeft een herkenbaar ontwerp, de chauffeurs van Arriva herkennen deze pas. Voor mensen die dat nodig hebben, wordt begeleiding geboden. Bijvoorbeeld bij het uitstappen bij de juiste halte. Gezamenlijk hebben Arriva en Dokwurk begin dit jaar een flyer gemaakt om alle personeelsleden in te lichten over deze nieuwe halte en de mogelijkheid om met de bus naar het werk te gaan. Laurens, een medewerker bij Dokwurk, geeft aan: “Ik gebruik de Voor Elkaar Pas niet alleen meer voor woon-werk, maar reis nu ook graag in mijn vrije tijd met het openbaar vervoer.”

Proef extra bushalte Dokwurk

Arriva zag bij de nieuwe dienstregeling van 2022 de mogelijkheid voor een extra halte voor de deur van Dokwurk voor alle medewerkers die zelfstandig reizen met de Voor Elkaar Pas van Arriva. In samenwerking met Dokwurk is er in januari 2022 een proef gestart met het plaatsen van deze extra halte. De bus stopt vier keer per dag bij de halte. In de ochtend, rond het middaguur en aan het eind van de middag. Anita reist met de Voor Elkaar Pas en is blij met de halte aan de Hendoweg: “Voorheen moest ik vanuit Feanwâlden met een andere buslijn. Hierdoor moest ik mijn vouwfiets meenemen om bij het werk te komen. Nu kan ik voor de deur uitstappen. Ik kan niet meer zonder deze halte.”


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Vertegenwoordigers van Arriva en het VISTA College laten trots een bord zien waarmee hun vernieuwde samenwerking bezegeld is.

Buschauffeur in Limburg worden? Dat kan met Arriva en het VISTA College

We zijn blij dat Arriva Limburg en het VISTA College hun samenwerking hebben verlengd én vernieuwd. Zo krijgt iedereen de kans om een (nieuwe) loopbaan te starten als buschauffeur in Limburg. Dit is je kans - stap in!

Open nieuwsartikel

Bericht over datalek via contactformulier op website

Op dinsdag 19 september 2023 heeft Arriva een datalek geconstateerd.  Het gaat om een lek bij één specifiek formulier, namelijk het contactformulier op de website. Gegevens zijn mogelijk inzichtelijk geweest voor onbevoegden. We hebben vastgesteld dat het gaat om een datalek van emailadressen, namen, telefoonnummers en geboortedatums van zo'n 195.000 klanten die contact met ons hebben gezocht via het contactformulier. De klanten die het betreft zijn door ons persoonlijk ingelicht over dit datalek.  Na deze constatering hebben we het contactformulier tijdelijk offline gehaald, nader onderzoek gedaan over omvang en aard van het datalek én ervoor gezorgd dat de beveiliging wordt hersteld. 

Open nieuwsartikel
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt door een groen landschap onder een blauwe lucht.

Arriva dient voorstel in bij de ACM voor het rijden van 26 treinlijnen in open toegang vanaf 2026

Open nieuwsartikel
Een Icoon van open treindeuren in aqua blauw en okergeel met de tekst: 'Welkom bij Team Arriva'.

Kom naar de Raildag: 16 september openen wij onze deuren tussen 10.30 en 15.30 uur

Op zaterdag 16 september 2023 kan iedereen in heel Nederland zien hoe boeiend de railsector is. In samenwerking met Railforum zetten bedrijven vol trots hun poorten open voor publiek en bieden hen een warm welkom. Ook Arriva doet mee! Wij openen onze deuren voor publiek vanaf 10.30 tot 15.30 op 5 locaties verdeeld over heel Nederland,

Open nieuwsartikel
Een landkaart en vlag van Duitsland, een telefoon met daarop een D-ticket, met een stads op de achtergrond.

Duitslandticket nu ook in Nederland verkrijgbaar

Vanaf begin augustus is het voor reizigers naar Duitsland nog gemakkelijker om het zogenoemde Duitslandticket (ook wel D-ticket) aan te schaffen. Vanaf nu kunnen reizigers het ticket namelijk kopen in de Duitslandticket by glimble app.

Open nieuwsartikel
Een man staat met een fiets in een Arriva-trein. Om hem heen staat bagage.

Arriva brengt je naar de Waddeneilanden

Stap in en start je ontdekkingstocht nu! Misschien wel het mooiste gebied van Fryslân: Het Waddengebied. De eilanden, de zee, de zeehonden. Het is een stukje vakantie in eigen land. Ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Ontdek je ze allemaal? Je fiets meenemen? Koop dan een Arriva Fiets Mee Dag!

Open nieuwsartikel