Direct naar inhoud

Mensen, cultuur en natuur met elkaar verbinden

Publicatiedatum
Geplaatst 02-05-2022

Samen met Arcadia hebben we vandaag bekend gemaakt dat wij de mobiliteitspartner zijn van Arcadia. Deze zomer brengt Arcadia 100 dagen lang een breed cultureel programma in Fryslân.

Arcadia wordt georganiseerd door dezelfde organisatie die ook de Culturele Hoofdstad (Leeuwarden-Fryslân 2018) organiseerde, ook toen waren wij één van de hoofdpartners. Arcadia en Arriva vinden elkaar in het gedeelde streven naar goed voorouderschap, de wereld beter en mooier achterlaten voor de volgende generatie.

Samen willen we mensen, steden en dorpen verbinden met cultuur en natuur
De samenwerking werd vandaag officieel onderstreept door drie medewerkers van Arriva in het BoskDok, de kraamkamer van de bomen van Bosk, een van de grote trekkers van Arcadia.

Immie Jonkman, directeur Arcadia, is verheugd met Arriva als hoofdpartner. "Op een duurzame manier reizen naar de evenementen sluit goed aan bij de visie van Arcadia. Met ons programma willen we, samen met veel partners, werken aan een betere wereld. Arriva is dan ook een partner waar we blij mee zijn, we werken aan dezelfde doelstelling: het zijn van de beste voorouder voor de generaties na ons."

Arcadia vindt plaats van 6 mei tot en met 14 augustus en presenteert een breed programma, verspreid over 100 dagen en door de gehele provincie, van stad tot dorp. Er worden 750.000 bezoeken verwacht.

Milfred Hart, regiodirecteur Arriva, is trots op de samenwerking met Arcadia: “Als mobiliteitspartner dragen wij bij aan de bereikbaarheid van de vele voorstellingen en evenementen. Door het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer en aanvullend deelvervoer biedt Arcadia een duurzame oplossing voor de bezoekers. Maar ook onze mensen, die voornamelijk wonen en werken in de regio, zijn trots om na het succes van Culturele Hoofdstad 2018 weer van waarde te kunnen zijn en onze reizigers te mogen inspireren en verbinden met de prachtige evenementen van Arcadia.”

Als hoofdpartner kijken wij er naar uit om Arcadia zo bereikbaar mogelijk te maken voor iedereen door duurzaam vervoer te bieden 
Met onze nieuwe reisapp glimble bieden we naast openbaar vervoer ook deelvervoer aan bij verschillende evenementen, zoals deelfietsen. Ook zorgen we ervoor dat bij de grote evenementen aanvullend openbaar vervoer beschikbaar is.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht

40ste Profronde Surhuisterveen - samen met Arriva

Wij genieten nog even na van de Profronde van Surhuisterveen. Bij deze editie ging de winst naar Mathieu van der Poel.

Open nieuwsartikel
Sociaal

Een driedelige podcastserie: Arriva heet je welkom bij Arcadia

“Stel je zit in een trein, bus of op de fiets en in plaats van je telefoon te pakken en bijvoorbeeld een podcast te beluisteren, doe je even helemaal niks. Je kijkt om je heen naar het landschap. Kijk eens goed naar wat je ziet en stel je eens voor hoe dat landschap eruit zou kunnen zien over 10 jaar, of over 50 jaar. Wat zou jouw rol daarin kunnen zijn? Kortom, wat je vandaag doet, wat betekent dat voor de wereld van morgen?”

Open nieuwsartikel
Sociaal

Gratis reizen voor deelnemers EK Petanque

Afgelopen weekend was de finale van het EK Petanque konden alle deelnemers aan het EK gratis met Arriva-bussen reizen.

Open nieuwsartikel
Sociaal

Gouda 750 jaar : wie jarig is trakteert!

Feestelijk met mooie kleuren, blakend in de hete juli-zon, rijdt Arriva’s 750 jaar Gouda-bus rond door de stad. “Kom jij ook op ons feest?” staat er met witte letters op.

Open nieuwsartikel

Supertrots op Arriva's inzet voor de TallShips in Harlingen

Wat was het weer gaaf! Met Arriva naar de TallShips in Harlingen. Supertevreden en trots kijkt Arriva terug op haar inzet met mens en materieel voor het TallShips event afgelopen weekend in Harlingen.

Open nieuwsartikel

12.000 bezoekers met Arriva naar het afscheid van tante Rikie

Het kon weer. Gelukkig! Op 14-15-16 en 17 juli was het weer tijd voor de Zwarte Cross. Met Arriva trein en pendelbus werden zo'n 12.000 bezoekers van en naar het festival gebracht.

Open nieuwsartikel