Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Vertegenwoordigers van Arriva en het VISTA College laten trots een bord zien waarmee hun vernieuwde samenwerking bezegeld is.

Buschauffeur in Limburg worden? Dat kan met Arriva en het VISTA College

Publicatiedatum
Geplaatst 28-09-2023

We zijn blij dat Arriva Limburg en het VISTA College hun samenwerking hebben verlengd én vernieuwd. Zo krijgt iedereen de kans om een (nieuwe) loopbaan te starten als buschauffeur in Limburg. Dit is je kans - stap in!

Van BBL-traject naar MBO2-diploma
In ons BBL-traject (Beroepsbegeleidende leerweg) leiden we jou in ongeveer 3 maanden op tot buschauffeur. Hierna ben je in staat om zelfstandig met de bus op pad te gaan. Daarnaast gaan we nog een stap verder! Je haalt in ongeveer 9 maanden je MBO2-diploma. Dat doe je door naast je werk als buschauffeur één dag in de week naar school te gaan. Op deze manier maken we jou in één jaar volledig wegwijs in ons mooie vak én heb je na slagen een diploma op zak.

Goed om te weten: dit leertraject kost je niets. We betalen je namelijk al vanaf dag 1, dus ook tijdens de opleiding, keurig voor je inzet. Klinkt dat niet fantastisch?

Dus, ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Meld je aan!
Wil jij graag achter het stuur van een bus plaatsnemen en mensen vervoeren door het prachtige Limburgse landschap? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor ons BBL-traject tot buschauffeur! Autobuschauffeur BBL1 (arriva.nl)

Een succesvolle carrière als buschauffeur
De vernieuwde samenwerking tussen Arriva Limburg en het VISTA College geven jong talent en zij-instromers een kans zich te ontwikkelen tot professionele buschauffeurs. Met deze samenwerking willen we deelnemers de mogelijkheid bieden om een nieuwe loopbaan te starten, ongeacht je achtergrond of ervaring. Wij geloven erin dat iedereen met de juiste training en begeleiding een succesvolle carrière als buschauffeur kan hebben. Daarom bieden wij deze opleiding aan, waarbij je zowel praktijkervaring opdoet als een erkend MBO2-diploma behaalt.

Lijkt de stap naar het BBL-traject voor jou op dit moment nog wat groot?
Omdat je bijvoorbeeld de Nederlandse taal nog niet helemaal goed spreekt of nog wat meer begeleiding nodig hebt in het opdoen van werkervaring? Dan is een plek in ons ServiceTeam misschien iets voor jou! We hebben zowel in Heerlen als in Venlo een ServiceTeam.

Wat is het Arriva ServiceTeam?
Binnen het ServiceTeam bieden we je een (onbetaalde) werkervaringsplek waarin jij jezelf klaarmaakt voor een betaalde baan bij Arriva of ergens anders. Een ideale opstap naar de arbeidsmarkt dus. Je wordt onderdeel van een klein team met veel aandacht en begeleiding voor jouw leerdoelen. Met ook nog eens de mogelijkheid om certificaten of een praktijkverklaring te behalen. Hoe gaaf zou het zijn om daarna door te stromen naar het BBL-traject voor buschauffeur? Het Arriva ServiceTeam in Limburg zoekt versterking

Stap in!


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Sociaal

Reis nu nog makkelijker met de buurtbus

De buurtbussen van Arriva komen overal. Ze verbinden dorpen en steden volgens een vaste dienstregeling en route. Arriva heeft bijna 150 acht-persoons buurtbussen die worden gereden door vrijwillige chauffeurs. Deze betrokken chauffeurs zetten zich op deze manier in voor onze maatschappij. Heel dichtbij. Want ze komen uit de buurt en kennen de mensen en de weg dus goed. Dat maakt reizen met de buurtbus prettig en persoonlijk.

Open nieuwsartikel
Wethouder van gemeente De Fryske Marren laat een vergrootte Meedoen Pas zien aan een chauffeur van Arriva in de bus

Gratis reizen met trein en bus voor inwoners van gemeente De Fryske Marren met een laag inkomen

Gemeente De Fryske Marren biedt inwoners met een laag inkomen vanaf 1 april tot en met 31 december 2024 gratis openbaar vervoer aan. De Fryske Marren is de eerste Friese gemeente met de Meedoen Pas van Arriva. Een familiebezoek, naar  vrienden, (vrijwilligers)werk of een bezoek aan bijvoorbeeld het ziekenhuis? Met de Arriva Meedoen Pas kunnen inwoners dit ‘gewoon’ doen door in de bus en trein te stappen

Open nieuwsartikel
Duurzaam
De nieuwe haltezitter - een bushalte met 5 zitplaatsen - gemaakt van gebruikte materialen en een sedum dak. Van bovenaf gefotografeerd.

Volledig circulair bushokje ‘De HalteZitter’ in gebruik genomen

Vanmiddag is het eerste volledig circulaire bushokje, de zogenaamde ‘HalteZitter’ feestelijk in gebruik genomen door vijf medewerkers van Werkzaak Rivierenland. Zij haalden symbolisch versleten Arriva-uniformen van een waslijn waarna zij op het bankje gingen zitten dat van die oude kleding is gemaakt. Dit alles onder het toeziend oog van Joke van Vrouwerff , wethouder in de Gemeente West Betuwe, Hellen Mouws, directeur Werkzaak Rivierenland en Jieskje Hollander, regiodirecteur Arriva regio Oost. Het bushokje is volledig gemaakt van hergebruikt materiaal zoals de versleten Arriva-uniformen maar ook van gebruikte lichtmasten en houten damwanden. De HalteZitter is gemaakt door het team van Werkzaak, onder begeleiding en mede op initiatief van Mark Hofman van De Verschilmakerij.

Open nieuwsartikel
Duurzaam

Arriva heeft LEV!

In februari zette Arriva als één van de 18 partners haar handtekening onder het samenwerkingscontract voor het LEVERAGE project. Het doel van dit project is om de mogelijkheden van LEVs (Lichte Elektrische Voertuigen) voor het verduurzamen van mobiliteit optimaal te benutten en daarmee bij te dragen aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid van onze stedelijke regio’s.

Open nieuwsartikel
Telefoon met daarop podcast 'Trein vol Verhalen' is te zien boven een stuk spoor tussen Almelo en Mariënberg.

Trein vol verhalen: De ridders van het eerste uur

25 jaar geleden startte Oostnet (later Syntus) op de treinlijn Almelo – Mariënberg. Deze regionale treindienst was het startschot voor meer concurrentie op het spoor in Nederland. Tegenwoordig rijdt Arriva Nederland deze lijn, als onderdeel van de Vechtdallijnen.

Open nieuwsartikel
Blauw witte Arriva Drielandentrein staat met gesloten deuren klaar aan het perron van station Aken om in de richting van Maastricht-Luik te vertrekken.

De seinen staan op groen voor de start van de Drielandentrein in juni 2024

De treinstellen van Arriva die gaan rijden op het traject Luik – Maastricht – Heerlen – Aken zijn onlangs goedgekeurd door ERA (European Railway Agency). Dit nadat ze door leverancier Stadler werden voorzien van de ETCS-technologie GUARDIA. De inbouw van het systeem was nodig om de treindienst te kunnen starten in België. Het is een benodigde stap om de treinen geschikt te maken voor het Europese beveiligingssysteem ERTMS op het spoor. De Drielandentrein maakt deel uit van de openbaar vervoerconcessie die Arriva uitvoert in opdracht van de Provincie Limburg.

Open nieuwsartikel