Direct naar inhoud
Een man met een koptelefoon en een vrouw zitten in de natuur en hebben een gesprek. Onderaan in het beeld staat een audiospoor.

Een driedelige podcastserie: Arriva heet je welkom bij Arcadia

Thema
Sociaal
Publicatiedatum
Geplaatst 23-08-2022

“Stel je zit in een trein, bus of op de fiets en in plaats van je telefoon te pakken en bijvoorbeeld een podcast te beluisteren, doe je even helemaal niks. Je kijkt om je heen naar het landschap. Kijk eens goed naar wat je ziet en stel je eens voor hoe dat landschap eruit zou kunnen zien over 10 jaar, of over 50 jaar. Wat zou jouw rol daarin kunnen zijn? Kortom, wat je vandaag doet, wat betekent dat voor de wereld van morgen?”

In deze driedelige podcastserie “Arriva heet je welkom bij Arcadia” stellen wij steeds dezelfde vraag: Wat je vandaag doet, wat betekent dat voor de wereld van morgen? Als partner van Arcadia werken we samen aan deze doelstelling. Met deze podcast serie hopen we je aan het denken te zetten over wat jij kan betekenen voor de wereld van vandaag én van morgen.

Aflevering 1: Bosk

Luister naar de podcast

“Wat we hier aan het doen zijn is nog nooit eerder gedaan op de wereld. Er trekt een bos door de stad. Een prachtige titel voor een sprookje”

Kunstenaar en landschapsarchitect Bruno Doedens denkt bij alles wat hij doet veel na over de vraag hoe het landschap er in de toekomst uit ziet en wat onze rol daarin is. Bijvoorbeeld als hij met een groep van meer dan 80 vrijwilligers, 100 dagen lang, een bos van 1200 bomen door de binnenstad Leeuwarden laat wandelen.

Onderwerpen die besproken worden zijn:

  • “Een onmogelijk project”. Hoe is dat Bosk ooit in gang gezet?
  • “Als bomen kunnen wandelen kunnen wij ook veranderen” Wat bedoelt Bruno daarmee?
  • Welke verhalen zijn tijdens Bosk ontstaan? Wat gaan we hier in de toekomst van merken?

Aflevering 2: Paradystersyl

Luister naar de podcast

Tijdens de 100 dagen van Arcadia nemen jonge makers jou mee naar hun ‘Arcadia-to-be’. Ze laten je zien wat hen bezighoudt en hoe het beter kan, met eigenzinnige projecten die ze zelf ontwikkeld hebben.

Projectleider van Broei, Tamara Schoppert, neemt ons mee naar Paradystersyl, waar 7 jonge makers een voorstelling gemaakt hebben om ons wakker te schudden: We moeten wat doen om de aarde te redden. Volgens Sybrich van Hulst, een van de makers, zou het al goed zijn als iedereen een klein stapje doet, want dan kunnen we ergens komen. Als we niks doen gaat het sowieso verkeerd. Ze maakten een aangrijpende voorstelling, waar aan het einde toch een sprankje hoop gloort.

Voor Tamara Schoppert is het belangrijk om jonge makers de kans te geven om op een professionele manier kunst te maken, met hulp van gevestigde professionals. Want creativiteit en maken zijn verschrikkelijk belangrijk voor de toekomst. Ze wil jongeren een stem geven.

Aflevering 3: Het verdriet van de Zuiderzee

Luister naar de podcast

Het Verdriet van de Zuiderzee is de succesvolle muziektheatervoorstelling die in augustus en september van dit jaar werd gespeeld op de prachtige locatie van het Oudemirdumklif. Het publiek kwam uit het hele land kijken naar dit verhaal over wat er verloren ging door de aanleg van de afsluitdijk.

Met schrijver en regisseur Geert Lageveen kijken we terug op de voorstelling en de geschiedenis erachter. Hij wilde iets maken wat midden in deze tijd staat, door te kijken naar het verleden. Want als we niet weten waar we vandaan komen, weten we ook niet waar we naartoe moeten.

Wat hem trof was dat veel vissers meewerkten aan de aanleg van de afsluitdijk, waarmee ze in feite hun eigen ondergang bespoedigden. Dat is volgens hem de kern van de mensheid, die niet verder vooruit kan kijken dan een paar jaar. Lageveen hoopt dat kunst (en dus ook deze voorstelling) ertoe bij kan dragen dat we ons best doen om toch verder te gaan kijken.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Vertegenwoordigers van Arriva en het VISTA College laten trots een bord zien waarmee hun vernieuwde samenwerking bezegeld is.

Buschauffeur in Limburg worden? Dat kan met Arriva en het VISTA College

We zijn blij dat Arriva Limburg en het VISTA College hun samenwerking hebben verlengd én vernieuwd. Zo krijgt iedereen de kans om een (nieuwe) loopbaan te starten als buschauffeur in Limburg. Dit is je kans - stap in!

Open nieuwsartikel

Bericht over datalek via contactformulier op website

Op dinsdag 19 september 2023 heeft Arriva een datalek geconstateerd.  Het gaat om een lek bij één specifiek formulier, namelijk het contactformulier op de website. Gegevens zijn mogelijk inzichtelijk geweest voor onbevoegden. We hebben vastgesteld dat het gaat om een datalek van emailadressen, namen, telefoonnummers en geboortedatums van zo'n 195.000 klanten die contact met ons hebben gezocht via het contactformulier. De klanten die het betreft zijn door ons persoonlijk ingelicht over dit datalek.  Na deze constatering hebben we het contactformulier tijdelijk offline gehaald, nader onderzoek gedaan over omvang en aard van het datalek én ervoor gezorgd dat de beveiliging wordt hersteld. 

Open nieuwsartikel
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt door een groen landschap onder een blauwe lucht.

Arriva dient voorstel in bij de ACM voor het rijden van 26 treinlijnen in open toegang vanaf 2026

Open nieuwsartikel
Een Icoon van open treindeuren in aqua blauw en okergeel met de tekst: 'Welkom bij Team Arriva'.

Kom naar de Raildag: 16 september openen wij onze deuren tussen 10.30 en 15.30 uur

Op zaterdag 16 september 2023 kan iedereen in heel Nederland zien hoe boeiend de railsector is. In samenwerking met Railforum zetten bedrijven vol trots hun poorten open voor publiek en bieden hen een warm welkom. Ook Arriva doet mee! Wij openen onze deuren voor publiek vanaf 10.30 tot 15.30 op 5 locaties verdeeld over heel Nederland,

Open nieuwsartikel
Een landkaart en vlag van Duitsland, een telefoon met daarop een D-ticket, met een stads op de achtergrond.

Duitslandticket nu ook in Nederland verkrijgbaar

Vanaf begin augustus is het voor reizigers naar Duitsland nog gemakkelijker om het zogenoemde Duitslandticket (ook wel D-ticket) aan te schaffen. Vanaf nu kunnen reizigers het ticket namelijk kopen in de Duitslandticket by glimble app.

Open nieuwsartikel
Een man staat met een fiets in een Arriva-trein. Om hem heen staat bagage.

Arriva brengt je naar de Waddeneilanden

Stap in en start je ontdekkingstocht nu! Misschien wel het mooiste gebied van Fryslân: Het Waddengebied. De eilanden, de zee, de zeehonden. Het is een stukje vakantie in eigen land. Ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Ontdek je ze allemaal? Je fiets meenemen? Koop dan een Arriva Fiets Mee Dag!

Open nieuwsartikel