Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
drie mensen op het station met een vergrootte meedoen pas in de hand met op de achtergrond een arriva trein

Verlenging Meedoen Pas voor gratis reizen met bus en trein in Gemeente Het Hogeland

Publicatiedatum
Geplaatst 08-02-2024

Gemeente, Arriva en OV-bureau Groningen Drenthe verlengen contract voor nogmaals vier jaren

Inwoners van Het Hogeland met een laag inkomen kunnen al vanaf 2020 met de Meedoen Pas gratis reizen met de trein en de bus. Gemeente Het Hogeland was daarmee de eerste gemeente in het Noorden die deze pas aan haar inwoners aanbood. Het is gebleken dat Hogelandsters goed gebruik maken van de Meedoen Pas. Afgelopen woensdag ondertekenden gemeente, Arriva en OV-bureau Groningen Drenthe een samenwerkingsovereenkomst voor nog 4 jaren.

Inwoners al vier jaar zeer tevreden met Meedoen Pas
De Meedoen Pas is een van de Mee(r)doenregelingen in Het Hogeland en geïntroduceerd in 2020. Uit het tevredenheidsonderzoek van 2023 bleek dat de Meedoen Pas een van de meest gewaardeerde Mee(r)doenregeling is. 96% van de respondenten gaf aan zeer tevreden te zijn over de pas. Steeds meer Hogelandsters vragen de pas voor gratis reizen met openbaar vervoer aan. Op dit moment maken ruim 2100 Hogelandsters gebruik van de pas. Alle pashouders gaan ook steeds vaker reizen met het ov.

De vrijheid om te gaan en staan waar je wil
Wethouder Mariette de Visser: “Wij willen dat iedereen kan meedoen in Het Hogeland en dat begint bij de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Het Hogeland is een uitgestrekte gemeente waardoor voorzieningen soms lastig te bereiken zijn en wat vervoer kostbaar maakt. De Meedoen Pas is voor veel inwoners met een laag inkomen dan ook echt een uitkomst. Inwoners laten weten de pas te gebruiken om met de trein of bus naar een museum te gaan, een cursus te volgen, familie te bezoeken of om boodschappen te doen. Ik hoop dat nog veel Hogelandsters de voordelen van de Meedoen Pas gaan zien en het de drempel om activiteiten te ondernemen, verlaagt.“

Arriva regiodirecteur Milfred Hart: “Wij zijn blij met de verlenging van de samenwerking tussen Arriva, gemeente Het Hogeland en OV-bureau Groningen Drenthe. Onze Meedoen Pas maakt in veel gemeenten mogelijk dat mensen met een laag inkomen weer kunnen participeren in de samenleving door gratis te reizen met de trein of bus. Want, vervoer is essentieel, het vergroot letterlijk en figuurlijk je wereld.”

Meer info over de Meedoen Pas: Laagdrempelig ov met de Meedoen Pas | Arriva


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Duurzaam
Bovenaanzicht van een vierkant gebouw (werkplaats Tilburg) met rechts daarvan een stuk of 10 bravo bussen bij laadinfra.

Nieuwbouw stalling Tilburg bereikt hoogste punt

Onlangs bereikte de nieuwbouw van de Arriva-stalling in Tilburg het hoogste punt. Naast een stalling heeft deze locatie dadelijk een state-of-the-art Zero-Emissie werkplaats. Deze nieuwbouw is onderdeel van de elektrificatie van het openbare busvervoer van Arriva in Tilburg.

Open nieuwsartikel

Arriva nachttreinen worden goedkoper voor korte afstanden

Ook in 2024 rijden er iedere vrijdagnacht twee nachttreinen van Arriva. Deze vertrekken na middernacht vanuit Groningen en Maastricht en hebben als eindbestemming Schiphol. Vroeg op zaterdagochtend rijden de Arriva-treinen vanuit de Randstad weer terug naar Groningen en Maastricht. De ticketprijs wordt vanaf 9 februari aangepast, afhankelijk vanaf welk station de reiziger meereist.

Open nieuwsartikel

Vanaf 1 februari 2024 bussen in plaats van treinen tussen Bad Nieuweschans en Weener

Vanaf 1 februari rijden er geen treinen tussen Bad Nieuweschans en Weener. De treinvrije periode duurt tot en met 14 december 2024. Er rijdt een stopbus tussen Bad Nieuweschans en Leer. De beschadigde spoorbrug Friesenbrücke bij Weener wordt hersteld en zijn er werkzaamheden aan het spoor voor de Wunderline aan het Duitse en Nederlandse deel.

Open nieuwsartikel

Arriva's Thús en Noar Hoes: de laatste WINK-treinen waarin je je thuis voelt

Op 21 december zijn onze laatste WINK-treinen onthuld!

Open nieuwsartikel
Duurzaam
Links een witte elektrische vuilniswagen met bestuurder en rechts een rode elektrische Arriva-bus met chauffeur onder laadinfra.

Arriva en Brabants Afval Team (BAT) delen ’s nachts stroom om netcongestie te omzeilen

Arriva en het Brabants Afval Team (BAT) gaan samen met netbeheerder Enexis een experiment starten door stroomtransportcapaciteit in de nacht te verschuiven van BAT naar Arriva.

Open nieuwsartikel
Blije reizigers in nachttrein Arriva met koffers en steward erbij

Nachttreinen Arriva blijven na succesvol eerste jaar ook in 2024 rijden

Al bijna een jaar rijden er iedere vrijdagnacht twee nachttreinen van Arriva. Deze vertrekken rond middernacht vanuit Groningen en Maastricht en hebben als eindbestemming Schiphol. Vroeg op zaterdagochtend vertrekt de Arriva-trein vanuit de randstad naar Groningen en Maastricht. Ook in 2024 kunnen reizigers wekelijks rekenen op deze nachtelijke treinverbindingen. Wat heeft Arriva het afgelopen jaar geleerd van deze treinverbindingen, die ze rijden volgens het open toegang principe?

Open nieuwsartikel