Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
drie mensen op het station met een vergrootte meedoen pas in de hand met op de achtergrond een arriva trein

Verlenging Meedoen Pas voor gratis reizen met bus en trein in Gemeente Het Hogeland

Publicatiedatum
Geplaatst 08-02-2024

Gemeente, Arriva en OV-bureau Groningen Drenthe verlengen contract voor nogmaals vier jaren

Inwoners van Het Hogeland met een laag inkomen kunnen al vanaf 2020 met de Meedoen Pas gratis reizen met de trein en de bus. Gemeente Het Hogeland was daarmee de eerste gemeente in het Noorden die deze pas aan haar inwoners aanbood. Het is gebleken dat Hogelandsters goed gebruik maken van de Meedoen Pas. Afgelopen woensdag ondertekenden gemeente, Arriva en OV-bureau Groningen Drenthe een samenwerkingsovereenkomst voor nog 4 jaren.

Inwoners al vier jaar zeer tevreden met Meedoen Pas
De Meedoen Pas is een van de Mee(r)doenregelingen in Het Hogeland en geïntroduceerd in 2020. Uit het tevredenheidsonderzoek van 2023 bleek dat de Meedoen Pas een van de meest gewaardeerde Mee(r)doenregeling is. 96% van de respondenten gaf aan zeer tevreden te zijn over de pas. Steeds meer Hogelandsters vragen de pas voor gratis reizen met openbaar vervoer aan. Op dit moment maken ruim 2100 Hogelandsters gebruik van de pas. Alle pashouders gaan ook steeds vaker reizen met het ov.

De vrijheid om te gaan en staan waar je wil
Wethouder Mariette de Visser: “Wij willen dat iedereen kan meedoen in Het Hogeland en dat begint bij de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Het Hogeland is een uitgestrekte gemeente waardoor voorzieningen soms lastig te bereiken zijn en wat vervoer kostbaar maakt. De Meedoen Pas is voor veel inwoners met een laag inkomen dan ook echt een uitkomst. Inwoners laten weten de pas te gebruiken om met de trein of bus naar een museum te gaan, een cursus te volgen, familie te bezoeken of om boodschappen te doen. Ik hoop dat nog veel Hogelandsters de voordelen van de Meedoen Pas gaan zien en het de drempel om activiteiten te ondernemen, verlaagt.“

Arriva regiodirecteur Milfred Hart: “Wij zijn blij met de verlenging van de samenwerking tussen Arriva, gemeente Het Hogeland en OV-bureau Groningen Drenthe. Onze Meedoen Pas maakt in veel gemeenten mogelijk dat mensen met een laag inkomen weer kunnen participeren in de samenleving door gratis te reizen met de trein of bus. Want, vervoer is essentieel, het vergroot letterlijk en figuurlijk je wereld.”

Meer info over de Meedoen Pas: Laagdrempelig ov met de Meedoen Pas | Arriva


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Duurzaam

Nieuwe duurzame pand en werkplaats Doetinchem feestelijk geopend

In Doetinchem is donderdagmiddag het nieuwe pand inclusief de werkplaats feestelijk geopend door monteurs Tycho en Hans. Beide techneuten knipten met een megaschaar een lint door en stapten over de drempel van het gloednieuwe pand aan de Industrieweg.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Twee dames onthullen de videohulpzuil op het station van Winschoten

Videohulpzuil van Arriva feestelijk onthuld op station Winschoten, ook in Roermond start nu de proef

Reizigers kunnen vanaf nu ‘live’ vragen stellen aan klantenservice Arriva. Arriva zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de service-ervaring van reizigers te verbeteren. De videohulpzuil is een nieuwe vorm van service verlening van Arriva. Vandaag werd op station Winschoten de videohulpzuil van Arriva feestelijk onthuld aan alle betrokkenen. De zuil blijft een half jaar staan en geeft reizigers de mogelijkheid ‘live’ vragen te stellen aan de klantenservice van Arriva.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Blauw- witte reddingsboot  met neonoranje accenten van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij  vaart op volle zee

Arriva steunt belang Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) tijdens het 200-jarige jubileum

Dat doen we door de KNRM ruimte te geven op de schermen die in de Arriva treinen en bussen in Fryslân hangen. Ze kunnen daar een KNRM boodschap laten zien. Én onze bussen op Vlieland, Terschelling en Ameland worden helemaal in KNRM sfeer gebracht met een bestickering.

Open nieuwsartikel
Duurzaam
Arriva-directeur Jan Pieter Been staat bij een jong aangeplant boompje op een veld vol wilde groene bergroeiing. Aan de andere kant van het boompje staat Joris Hogenboom, directeur bij Brabants Landschap.

Na één jaar samenwerking Arriva - Brabants Landschap al zichtbaar resultaat

Een jaar geleden kondigden Arriva Regio Zuid en Brabants Landschap aan dat ze gingen samenwerken. Dankzij de bijdragen van Arriva ontwikkelt Brabants Landschap in West-Brabant, bij Buurtschap Vuchtschoot 6.000 m2 natuur.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Limburgse Arriva bus op het busstation in Maastricht. Voorin stapt een jongen in de bus en achterin gaat een oudere meneer met een rollator naar binnen om hun reis te beginnen.

Iedereen doet mee met Dal Vrij Limburg

Arriva vindt dat openbaar vervoer toegankelijk moet zijn voor iedereen. We zijn daarom blij dat we met de provincie Limburg een belangrijke stap hebben gezet om openbaar vervoer toegankelijker te maken. Dat doen we met het Dal Vrij Limburg abonnement.

Open nieuwsartikel
Sociaal

Reis nu nog makkelijker met de buurtbus

De buurtbussen van Arriva komen overal. Ze verbinden dorpen en steden volgens een vaste dienstregeling en route. Arriva heeft bijna 150 acht-persoons buurtbussen die worden gereden door vrijwillige chauffeurs. Deze betrokken chauffeurs zetten zich op deze manier in voor onze maatschappij. Heel dichtbij. Want ze komen uit de buurt en kennen de mensen en de weg dus goed. Dat maakt reizen met de buurtbus prettig en persoonlijk.

Open nieuwsartikel