Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?

Arriva nachttreinen worden goedkoper voor korte afstanden

Publicatiedatum
Geplaatst 05-02-2024

Ook in 2024 rijden er iedere vrijdagnacht twee nachttreinen van Arriva. Deze vertrekken na middernacht vanuit Groningen en Maastricht en hebben als eindbestemming Schiphol. Vroeg op zaterdagochtend rijden de Arriva-treinen vanuit de Randstad weer terug naar Groningen en Maastricht. De ticketprijs wordt vanaf 9 februari aangepast, afhankelijk vanaf welk station de reiziger meereist.

Vanaf de start van de nachttreinen in 2022 betaalde de reiziger een vaste prijs om mee te reizen, ongeacht de afgelegde afstand. Vanaf 9 februari 2024 betalen reizigers afhankelijk van de reisafstand 5, 10 of 15 euro. Op www.arriva.nl/nachttrein zijn alle tarieven terug te vinden.

Met deze prijsdifferentiatie maakt Arriva de nachttrein aantrekkelijker voor reizigers tussen de verschillende steden. Met name mensen die reizen na een nachtdienst of een stapavond, weten de nachttrein inmiddels goed te vinden. Maar ook reizigers die vanaf Eindhoven of Schiphol een vroege vlucht moeten halen, rekenen inmiddels op de trein.

Nieuw: tickets te koop via 9292 app
Tickets voor de nachttrein van Arriva zijn te koop via glimble, de reisapp van Arriva. Daarnaast zijn de tickets nu ook te koop via 9292 app. Ook is het mogelijk om in de trein een ticket aan te schaffen. De reiziger pint dan het bedrag bij de steward direct bij het instappen. Met behulp van de QR-code die de reiziger dan krijgt, is het mogelijk de poortjes op het station van bestemming te openen. Voor deze extra PIN-service geldt een toeslag van 2,50 euro per kaartje. Dit bedrag krijgt de reiziger vervolgens terug als reistegoed in reisapp glimble.

Let op: In verband met het speciale tarief dat Arriva toepast op deze nachttreinen is het reizen met de OV-chipkaart niet mogelijk.

Aangepaste stop: Vanaf 30 maart vanuit Groningen via Amsterdam Centraal naar Schiphol
Nu nog rijdt de Arriva nachttrein vanuit het noorden over Amsterdam Zuid. Dit wijzigt per 30 maart, dan stappen reizigers van en naar het noorden in- of uit op Amsterdam Centraal.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Duurzaam
Bovenaanzicht van een vierkant gebouw (werkplaats Tilburg) met rechts daarvan een stuk of 10 bravo bussen bij laadinfra.

Nieuwbouw stalling Tilburg bereikt hoogste punt

Onlangs bereikte de nieuwbouw van de Arriva-stalling in Tilburg het hoogste punt. Naast een stalling heeft deze locatie dadelijk een state-of-the-art Zero-Emissie werkplaats. Deze nieuwbouw is onderdeel van de elektrificatie van het openbare busvervoer van Arriva in Tilburg.

Open nieuwsartikel
drie mensen op het station met een vergrootte meedoen pas in de hand met op de achtergrond een arriva trein

Verlenging Meedoen Pas voor gratis reizen met bus en trein in Gemeente Het Hogeland

Gemeente, Arriva en OV-bureau Groningen Drenthe verlengen contract voor nogmaals vier jaren

Open nieuwsartikel

Vanaf 1 februari 2024 bussen in plaats van treinen tussen Bad Nieuweschans en Weener

Vanaf 1 februari rijden er geen treinen tussen Bad Nieuweschans en Weener. De treinvrije periode duurt tot en met 14 december 2024. Er rijdt een stopbus tussen Bad Nieuweschans en Leer. De beschadigde spoorbrug Friesenbrücke bij Weener wordt hersteld en zijn er werkzaamheden aan het spoor voor de Wunderline aan het Duitse en Nederlandse deel.

Open nieuwsartikel

Arriva's Thús en Noar Hoes: de laatste WINK-treinen waarin je je thuis voelt

Op 21 december zijn onze laatste WINK-treinen onthuld!

Open nieuwsartikel
Duurzaam
Links een witte elektrische vuilniswagen met bestuurder en rechts een rode elektrische Arriva-bus met chauffeur onder laadinfra.

Arriva en Brabants Afval Team (BAT) delen ’s nachts stroom om netcongestie te omzeilen

Arriva en het Brabants Afval Team (BAT) gaan samen met netbeheerder Enexis een experiment starten door stroomtransportcapaciteit in de nacht te verschuiven van BAT naar Arriva.

Open nieuwsartikel
Blije reizigers in nachttrein Arriva met koffers en steward erbij

Nachttreinen Arriva blijven na succesvol eerste jaar ook in 2024 rijden

Al bijna een jaar rijden er iedere vrijdagnacht twee nachttreinen van Arriva. Deze vertrekken rond middernacht vanuit Groningen en Maastricht en hebben als eindbestemming Schiphol. Vroeg op zaterdagochtend vertrekt de Arriva-trein vanuit de randstad naar Groningen en Maastricht. Ook in 2024 kunnen reizigers wekelijks rekenen op deze nachtelijke treinverbindingen. Wat heeft Arriva het afgelopen jaar geleerd van deze treinverbindingen, die ze rijden volgens het open toegang principe?

Open nieuwsartikel