Direct naar inhoud

Zelf een bus besturen tijdens de open dagen bij Arriva

Publicatiedatum
Geplaatst 21-12-2022

Arriva organiseert de komende weken open dagen voor iedereen die geïnteresseerd is in het beroep van buschauffeur. Iedereen van 18 jaar en ouder kan een proefrit in een bus maken, verspreid over diverse Arriva-vestigingen in Noord-Brabant. Tijdens de open dagen vertellen ervaren chauffeurs over hun vak en over de opleidingsmogelijkheden bij ons.

Met ruim 1100 chauffeurs alleen al in Noord-Brabant is Arriva doorlopend op zoek naar nieuwe fulltime en parttime collega’s. En in de huidige uitdagende arbeidsmarkt moeten werkgevers alles uit de kast halen om mensen te werven. Vandaar dat Arriva tijdens de open dagen een aantal bussen en instructeurs beschikbaar stelt om iedereen die dat wil te laten ervaren hoe het voelt om zo’n enorm voertuig te besturen.

Proefrit in een Arriva-bus in 2023
Tijdens de open dagen kunnen bezoekers in gesprek met mogelijke toekomstige Arriva-collega’s. Zij geven uitgebreid informatie over alles rondom het vak. Daarnaast kan tijdens de open dagen, onder begeleiding van een instructeur, een proefrit gemaakt worden in een bus. Want dat is de beste manier om een eerste indruk te krijgen van het buschauffeur-vak. De open dagen vinden plaats op de stallingen van Arriva in de diverse plaatsen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de open dag naar keuze en Arriva neemt vervolgens contact op om een tijdstip af te spreken. De locaties, datums en tijden van de open dagen zijn te vinden op www.arriva.nl/proefrit

Alleen even een kijkje nemen kan ook
Op de open dagen die op zaterdagen plaatsvinden ben je ook van harte welkom om gewoon even te komen kijken. Je hoeft je dan niet aan te melden. Let wel: Zonder aanmelding kan misschien geen proefrit gemaakt worden. De locaties, datums en tijden van de open dagen zijn te vinden op de website van Arriva (www.arriva.nl/proefrit).


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Duurzaam
Samenwerking Brabants Landschap en Arriva

Samenwerking Brabants Landschap en Arriva - Vloeiweide Rijsbergen Breda

Met een stevige handdruk bevestigden Bart Pörtzgen en Dieter Klein Nagelvoort onlangs de samenwerking tussen Brabants Landschap en Arriva Regio Zuid. Arriva gaat Brabants Landschap helpen met het ontwikkelen van natuur, onder andere door het planten van bomen.

Open nieuwsartikel

Blijdschap over gunning concessie Twente-ZHO aan Arriva

Arriva versterkt haar positie als grootste bus- en regionale treinvervoerder

Open nieuwsartikel

Vanaf 2025 sneller, vaker en meer stations op treintrajecten Groningen-Zwolle & Leeuwarden-Zwolle

Arriva heeft een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om vanaf 2025 tussen Groningen en Zwolle en Leeuwarden en Zwolle treinen te rijden. Met extra sneltreinen tussen Groningen en Zwolle en extra spitstreinen tussen Leeuwarden en Heerenveen krijgt het openbaar vervoer in het noorden een impuls en wordt reizigersgroei verwacht. De aangeboden treinverbindingen zijn een aanvulling op intercitylijnen die het noorden verbinden met de rest van het land. Daarnaast wordt op beide trajecten tijdswinst gerealiseerd voor de reiziger.

Open nieuwsartikel

Nightliners Breda rijden in het weekend van 17 en 18 december voor het laatst

De Nightliners van Arriva in Breda rijden in het weekend van 17 en 18 december 2022 voor het laatst. Na dat weekend rijden er geen Nightliners meer vanuit Breda. Door personeelstekort is het niet langer mogelijk om de nachtbussen nog te laten rijden. Dit, in navolging op ook het stopzetten van de Nightliners vanuit Tilburg en Den Bosch eerder dit jaar.

Open nieuwsartikel

Nu te boeken: tickets voor eerste nachttrein van Maastricht naar Schiphol

In de nacht van 16 op 17 december vertrekt de eerste nachttrein van Arriva. Het wordt een speciale rit met bijzondere nachtgasten. Maastricht wordt met deze nachttrein iedere vrijdag- op zaterdagnacht verbonden met de grote steden en Schiphol. De nachttrein van Groningen naar Schiphol start enkele weken later in januari.

Open nieuwsartikel

Op 11 december start nieuwe treindienstregeling in Noord-Nederland

Meer treinen in het Noorden Vanaf zondag 11 december rijden we op de meeste noordelijke treinlijnen weer meer treinen. Minimaal twee keer per uur op alle trajecten. Deze inzet maakt deel uit van de nieuwe dienstregeling. De inzet is overzichtelijk voor de reiziger en sluit aan bij het actuele reizigersaanbod. De nieuwe dienstregeling is voorgelegd en afgestemd met provincies Groningen en Fryslân en met de belangenorganisatie voor reizigers, het ROCOV en het OV Consumentenplatform.

Open nieuwsartikel