Direct naar inhoud
Samenwerking Brabants Landschap en Arriva

Samenwerking Brabants Landschap en Arriva - Vloeiweide Rijsbergen Breda

Thema
Duurzaam
Publicatiedatum
Geplaatst 25-01-2023

Met een stevige handdruk bevestigden Bart Pörtzgen en Dieter Klein Nagelvoort onlangs de samenwerking tussen Brabants Landschap en Arriva Regio Zuid. Arriva gaat Brabants Landschap helpen met het ontwikkelen van natuur, onder andere door het planten van bomen.

Brabants Landschap kan in West-Brabant 6.000 m2 natuur ontwikkelen met de bijdrage van Arriva.

Ontwikkelmanager Dieter Klein Nagelvoort bij Arriva Regio Zuid: “Duurzaamheid staat bij ons heel hoog in het vaandel. Ons streven is om in 2025 volledig CO2 neutraal te werken. Dat doen we voornamelijk door ons materieel zero-emissie te maken. Ofwel, we ruilen onze dieselbussen in voor elektrische bussen. En waar zero-emissie niet of niet snel genoeg mogelijk is, compenseren we onze CO2 footprint door het planten van bomen. Deze samenwerking met Brabants Landschap is daar een onderdeel van.”

Robuuste natuurontwikkeling
Bart Pörtzgen, districtsmanager West-Brabant van Brabants Landschap: “Wij zijn blij met deze samenwerking. Als natuurbeheerder doet het mij goed om te zien dat bedrijven zich hard maken voor de natuur. In woord én daad, zoals Arriva hier vandaag ook weer bewijst. Mede dankzij hen kunnen wij hier op de Vloeiweide tussen Breda en Roosendaal een voormalige, inmiddels ongebruikte akker weer ‘teruggeven’ aan de natuur. Met bomen en andere beplantingen die horen bij dit gebied, waardoor ook andere planten en dieren ruimte krijgen om zich in dit gebied te vestigen. Zo helpen we het Brabantse deel van het Natuur Netwerk Nederland weer een beetje robuuster te worden.”

Regionale CO2 compensatie
Landelijk heeft Arriva Groep meer samenwerkingen gericht op CO2 compensatie, onder andere met ‘Trees for All’. “Met hen hebben we de afgelopen maanden onder andere bijgedragen aan bomenprojecten in Roosendaal (West-Brabant) en Liempde (Oost-Brabant), maar ook in andere delen van Nederland,” vertelt Klein Nagelvoort. “Met deze nieuwe samenwerking met Brabants Landschap -de samenwerking met Trees for All blijft gewoon bestaan- kunnen we nu ook direct wat terugdoen in onze eigen Brabantse OV gebieden. Dat vinden we belangrijk.”

Groeiende behoefte aan samenwerking
Brabants Landschap ziet de behoefte van bedrijven en particulieren groeien om wat te doen voor de natuur. “Geregeld polsen mensen bij ons wat de mogelijkheden zijn om samen te werken of bij te dragen,” aldus Bart Pörtzgen. “Wellicht dat we in de komende tijd één-tweetjes als deze vaker gaan zien, of dat we gestandaardiseerde pakketten of bedrijfsdonateurschappen of een Natuurfonds kunnen ontwikkelen. We zijn daar al een poosje op aan het broeden, maar dit project bevestigt nog maar eens de extra kansen die er liggen om Brabants Landschap aan de buitenwereld te koppelen. De natuur is er tenslotte voor iedereen.” Dieter Klein Nagelvoort besluit met de woorden: “Als zo’n standaardpakket, donateurschap of fonds er komt dan doet Arriva zeker mee. Dus bij deze de toezegging van je eerste deelnemer!”


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht

Zelf een bus besturen tijdens de open dagen bij Arriva

Arriva organiseert de komende weken open dagen voor iedereen die geïnteresseerd is in het beroep van buschauffeur. Iedereen van 18 jaar en ouder kan een proefrit in een bus maken, verspreid over diverse Arriva-vestigingen in Noord-Brabant. Tijdens de open dagen vertellen ervaren chauffeurs over hun vak en over de opleidingsmogelijkheden bij ons.

Open nieuwsartikel

Blijdschap over gunning concessie Twente-ZHO aan Arriva

Arriva versterkt haar positie als grootste bus- en regionale treinvervoerder

Open nieuwsartikel

Vanaf 2025 sneller, vaker en meer stations op treintrajecten Groningen-Zwolle & Leeuwarden-Zwolle

Arriva heeft een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om vanaf 2025 tussen Groningen en Zwolle en Leeuwarden en Zwolle treinen te rijden. Met extra sneltreinen tussen Groningen en Zwolle en extra spitstreinen tussen Leeuwarden en Heerenveen krijgt het openbaar vervoer in het noorden een impuls en wordt reizigersgroei verwacht. De aangeboden treinverbindingen zijn een aanvulling op intercitylijnen die het noorden verbinden met de rest van het land. Daarnaast wordt op beide trajecten tijdswinst gerealiseerd voor de reiziger.

Open nieuwsartikel

Nightliners Breda rijden in het weekend van 17 en 18 december voor het laatst

De Nightliners van Arriva in Breda rijden in het weekend van 17 en 18 december 2022 voor het laatst. Na dat weekend rijden er geen Nightliners meer vanuit Breda. Door personeelstekort is het niet langer mogelijk om de nachtbussen nog te laten rijden. Dit, in navolging op ook het stopzetten van de Nightliners vanuit Tilburg en Den Bosch eerder dit jaar.

Open nieuwsartikel

Nu te boeken: tickets voor eerste nachttrein van Maastricht naar Schiphol

In de nacht van 16 op 17 december vertrekt de eerste nachttrein van Arriva. Het wordt een speciale rit met bijzondere nachtgasten. Maastricht wordt met deze nachttrein iedere vrijdag- op zaterdagnacht verbonden met de grote steden en Schiphol. De nachttrein van Groningen naar Schiphol start enkele weken later in januari.

Open nieuwsartikel

Op 11 december start nieuwe treindienstregeling in Noord-Nederland

Meer treinen in het Noorden Vanaf zondag 11 december rijden we op de meeste noordelijke treinlijnen weer meer treinen. Minimaal twee keer per uur op alle trajecten. Deze inzet maakt deel uit van de nieuwe dienstregeling. De inzet is overzichtelijk voor de reiziger en sluit aan bij het actuele reizigersaanbod. De nieuwe dienstregeling is voorgelegd en afgestemd met provincies Groningen en Fryslân en met de belangenorganisatie voor reizigers, het ROCOV en het OV Consumentenplatform.

Open nieuwsartikel