Direct naar inhoud

Arriva en Efteling presenteren bussen in Efteling-thema en intensiveren samenwerking

Publicatiedatum
Geplaatst 22-05-2023

Vanochtend was de eerste feestelijke rit van de Sprookjesbos-bus met Roodkapje. Met deze rit reisden de directies van Arriva en de Efteling, genodigden en natuurlijk bezoekers aan de Efteling mee. Arriva en de Efteling introduceerden deze ochtend de unieke gedecoreerde bussen in Efteling-thema. Deze vier bussen rijden op de lijnen 800 (’s-Hertogenbosch-Efteling v.v.) en 801 (Tilburg-Efteling v.v). De bussen hebben een compleet eigen uitstraling als de Sprookjesbos-bus en de Joris en de Draak-bus. Met deze bussen zetten Arriva en de Efteling in op een optimale bereikbaarheid van het attractiepark met het openbaar vervoer voor zowel bezoekers als medewerkers.

Samenwerking in de regio
Sinds een aantal jaar zijn Arriva en Efteling partners als het gaat om de bereikbaarheid in de regio. Jan Pieter Been, regiodirecteur Arriva; “Met een dienstregeling die aansluit op de reisbehoefte van de bezoekers vergroten we het gebruik van het openbaar vervoer en intensiveren we onze samenwerking. Daar komen nu de nieuwe gedecoreerde bussen bij die op de Efteling-lijnen 800 en 801 gaan rijden”. Ook worden er speciale kortingsacties voor Efteling-abonnementhouders geïntroduceerd en reizen kinderen tot en met 11 jaar gratis met het openbaar vervoer in Brabant. “Zowel voor medewerkers als bezoekers optimaliseren we onze bereikbaarheid met het openbaar vervoer,” vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. Als (het laatste stuk van) de reis met een goede busverbinding afgelegd kan worden, draagt dat enorm bij onze bereikbaarheid. Reizen met het openbaar vervoer heeft minder impact op de omgeving en natuur, en is ideaal voor onze medewerkers uit de regio. Wij zijn erg blij met de samenwerking met Arriva en gedeelde visie op de bereikbaarheid in de regio!”

Onderzoek naar automatisch rijdende voertuigen
De bereikbaarheid van de Efteling voor bezoekers en medewerkers is een belangrijk aandachtspunt. Daaronder vallen ook de verbindingen tussen de vakantieparken, het Efteling hotel en het attractiepark. Deze verbindingen moeten zo makkelijk mogelijk zijn. Gezien de afstanden tussen het busstation bij de entree van het attractiepark, de hotels of één van de vakantieparken, wordt de inzet van een automatisch rijdend voertuig gezien als een mogelijke oplossing. De huidige innovatiekracht en technologieën brengen nieuwe mogelijkheden voor een dergelijke shuttle service. Daarom laten Arriva en de Efteling samen een onderzoek uitvoeren naar een automatisch rijdende verbinding tussen het busstation bij de hoofdentree van de Efteling en het Efteling Hotel. Het onderzoek heeft als doel om inzicht te krijgen in mogelijke routes, doelgroepen, infrastructurele aandachtspunten en een advies voor de toekomst. Zodra er meer concrete informatie is over dit onderzoek en eventuele vervolgstappen volgt er meer informatie.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht

25 jaar decentralisatie van het Nederlandse spoor

Vandaag is het een bijzondere dag voor het openbaar vervoer in Nederland. Precies 25 jaar geleden werd de treinlijn Almelo - Mariënberg geopend door Oostnet (later bekend als Syntus). Deze regionale lijn was niet alleen een mijlpaal voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer, maar ook het startsein voor meer concurrentie op het spoor.

Open nieuwsartikel
Inclusief
Button Drive the World

Aandacht voor (meer) vrouwen in het ov bij Arriva tijdens de Dag van de Arbeid

Arriva zet tijdens De Dag van de Arbeid vrouwen de spotlight met “Women drive the world”. Vrouwen kunnen prima werken als machinist, steward, chauffeur en medewerker Service & Veiligheid. Het ov is voor iedereen!

Open nieuwsartikel

In- en uitchecken met je betaalpas of creditcard nu ook bij de treinen van Blauwnet

Reizen met de treinen van Blauwnet is vanaf vandaag nog makkelijker. Reizigers kunnen nu in- en uitchecken met een contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Dat geldt op alle trajecten van Blauwnet (Arriva en Keolis). Reis je op vol tarief, dan hoef je dus niet meer met de OV-chipkaart te reizen of een los kaartje te kopen.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Hosts 1 jaar op de Vechtdallijnen

Hosts van Arriva 1 jaar op station Zwolle en Emmen

Vrijdag 14 april bestond het speciale host-team van Arriva op de Vechtdallijnen 1 jaar. Op het station in Emmen werden reizigers daarom door de hosts getrakteerd op koffie, een chocolaatje, een roos en een sleutelhanger.

Open nieuwsartikel
Duurzaam
Waterstof bus presentatie

Waterstofbussen van start in regio Achterhoek

Misschien hebben jullie hem al gezien; de eerste Arriva waterstofbus rijdt sinds deze week namelijk in de Achterhoek rond! Dit nadat bijna 1,5 jaar geleden de eerste waterstofbus van Arriva en de vestiging in Doetinchem in vlammen opging. Het onderzoek naar de brand is afgerond en in overleg met provincie Gelderland en busfabrikant Solaris, is besloten om door te gaan met de inzet van de waterstofbussen in de dienstregeling in de Achterhoek. Samen met provincie Gelderland zet Arriva hiermee een grote stap naar een CO2-neutrale toekomst.

Open nieuwsartikel
Duurzaam

Arriva, gemeente Leiden en Nationaal Park Hollandse Duinen maken Leiden weer een stukje schoner tijdens de Landelijke Opschoondag

Op 18 maart 2023 hebben inwoners van Leiden veel zwerfafval verzameld tijdens de Landelijke Opschoondag. Arriva heeft dit clean-up event georganiseerd in samenwerking met de gemeente Leiden en Nationaal Park Hollandse Duinen. Het clean-up event maakt de inwoners van Leiden bewuster van zwerfafval. Iedereen kan een bijdrage leveren om Leiden zwerfafval vrij te maken én te houden.

Open nieuwsartikel