Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Twee mannen in pak staan samen met een meisje verkleed als Roodkapje voor een bus met daarop Efteling.

Arriva en Efteling presenteren bussen in Efteling-thema en intensiveren samenwerking

Publicatiedatum
Geplaatst 22-05-2023

Vanochtend was de eerste feestelijke rit van de Sprookjesbos-bus met Roodkapje. Met deze rit reisden de directies van Arriva en de Efteling, genodigden en natuurlijk bezoekers aan de Efteling mee. Arriva en de Efteling introduceerden deze ochtend de unieke gedecoreerde bussen in Efteling-thema. Deze vier bussen rijden op de lijnen 800 (’s-Hertogenbosch-Efteling v.v.) en 801 (Tilburg-Efteling v.v). De bussen hebben een compleet eigen uitstraling als de Sprookjesbos-bus en de Joris en de Draak-bus. Met deze bussen zetten Arriva en de Efteling in op een optimale bereikbaarheid van het attractiepark met het openbaar vervoer voor zowel bezoekers als medewerkers.

Samenwerking in de regio
Sinds een aantal jaar zijn Arriva en Efteling partners als het gaat om de bereikbaarheid in de regio. Jan Pieter Been, regiodirecteur Arriva; “Met een dienstregeling die aansluit op de reisbehoefte van de bezoekers vergroten we het gebruik van het openbaar vervoer en intensiveren we onze samenwerking. Daar komen nu de nieuwe gedecoreerde bussen bij die op de Efteling-lijnen 800 en 801 gaan rijden”. Ook worden er speciale kortingsacties voor Efteling-abonnementhouders geïntroduceerd en reizen kinderen tot en met 11 jaar gratis met het openbaar vervoer in Brabant. “Zowel voor medewerkers als bezoekers optimaliseren we onze bereikbaarheid met het openbaar vervoer,” vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. Als (het laatste stuk van) de reis met een goede busverbinding afgelegd kan worden, draagt dat enorm bij onze bereikbaarheid. Reizen met het openbaar vervoer heeft minder impact op de omgeving en natuur, en is ideaal voor onze medewerkers uit de regio. Wij zijn erg blij met de samenwerking met Arriva en gedeelde visie op de bereikbaarheid in de regio!”

Onderzoek naar automatisch rijdende voertuigen
De bereikbaarheid van de Efteling voor bezoekers en medewerkers is een belangrijk aandachtspunt. Daaronder vallen ook de verbindingen tussen de vakantieparken, het Efteling hotel en het attractiepark. Deze verbindingen moeten zo makkelijk mogelijk zijn. Gezien de afstanden tussen het busstation bij de entree van het attractiepark, de hotels of één van de vakantieparken, wordt de inzet van een automatisch rijdend voertuig gezien als een mogelijke oplossing. De huidige innovatiekracht en technologieën brengen nieuwe mogelijkheden voor een dergelijke shuttle service. Daarom laten Arriva en de Efteling samen een onderzoek uitvoeren naar een automatisch rijdende verbinding tussen het busstation bij de hoofdentree van de Efteling en het Efteling Hotel. Het onderzoek heeft als doel om inzicht te krijgen in mogelijke routes, doelgroepen, infrastructurele aandachtspunten en een advies voor de toekomst. Zodra er meer concrete informatie is over dit onderzoek en eventuele vervolgstappen volgt er meer informatie.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Een witte Arriva-bus met Rrreis erop staat bij de halte en wordt ingehaald door een rode Arriva-bus.

Nieuwe bus gepresenteerd tijdens bussafari

Een echte bussafari met een splinternieuwe Volvobus! In Oldenzaal waren zo'n 40 mensen te gast bij de presentatie van de nieuwe elektrische bus waar Arriva vanaf 10 december in Twente mee gaat rijden. Vertegenwoordigers van de provincie, gemeentes, Rocov, ov-ambassadeurs en journalisten waren aanwezig om de nieuwe bus te bekijken en konden ook zelf ervaren hoe comfortabel deze bus zit en rijdt.

Open nieuwsartikel
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt over een spoorbrug met daarboven de tekst 'Geef onze trein een naam!'

Geef onze trein een naam!

Vanaf 10 december gaat Arriva het treinvervoer op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal verzorgen. Van de 9 treinen die worden ingezet moeten er nog 7 een naam krijgen van een favoriete bestemming in Twente en langs de lijn vanaf Zutphen.

Open nieuwsartikel
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt door een groen landschap onder een blauwe lucht.

Arriva Group welcomes Deutsche Bahn’s agreement to sell its business to I Squared Capital

Vandaag werd het nieuws bekend gemaakt over de voorgestelde transactie tussen Deutsche Bahn (DB) en I Squared Capital waarmee het eigendom van Arriva Group in 2024 wordt overgedragen aan I Squared Capital. Dit onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen.

Open nieuwsartikel
Een lege schaatsbaan in het Thialf stadion, mooi aangestraald in afwachting van de start van een wedstrijd met veel publiek.

Rechtstreeks vanaf station Heerenveen naar het IJsstadion met de Arriva Thialf Express

Arriva biedt in het schaatsseizoen 2023/2024 weer een directe half uurs busverbinding tijdens vier grote schaatsevenementen in Thialf. Deze lijn, de Thialf Express, sluit tijdens deze evenementen aan op de intercity’s van NS op station Heerenveen. De busdienst start 1,5 uur voorafgaand aan de eerste wedstrijd en blijft rijden tot 1,5 uur na de afloop van de wedstrijd.

Open nieuwsartikel
Poster met de tekst 'Overlast-veroorzakers betalen € 313,- schadevergoeding voor oponthoud en overlast!'

Arriva start met pilot ‘SODA’ voor verbetering (sociale) veiligheid

Vanaf deze week – de ‘Week van de Veiligheid’ – werkt Arriva samen met SODA; Service Organisatie voor Directe Aansprakelijkheid. De pilot duurt 3 maanden en geldt in de treinen in Fryslân en Groningen en de bussen in Brabant. Het betekent dat Arriva schade gaat verhalen op reizigers die overlast veroorzaken. Ook gaat het om de preventieve werking, met als doel om de (sociale) veiligheid nog beter te maken.

Open nieuwsartikel
Duurzaam
NHL Stenden Hogeschool en Arriva werken samen aan ‘Lijn van de Toekomst’

NHL Stenden Hogeschool en Arriva werken samen aan ‘Lijn van de Toekomst’

Studenten buigen zich over toekomstbestendig openbaar vervoer Donderdag 5 oktober 2023 is de samenwerking tussen NHL Stenden Hogeschool en Arriva officieel gestart. Een elektrische Zero Emissie (ZE) bus is omgedoopt tot ‘Lijn van de Toekomst’. De bus, die te herkennen is aan een opvallend groen uiterlijk, rijdt voornamelijk tussen NHL Stenden en Station Leeuwarden als lijn 612 en is een Driving Lab voor studenten van de hogeschool.

Open nieuwsartikel