Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Een rugzak met daarop een button met de tekst: 'Women Drive The World' en het Arriva-logo.

Aandacht voor (meer) vrouwen in het ov bij Arriva tijdens de Dag van de Arbeid

Thema
Inclusief
Publicatiedatum
Geplaatst 01-05-2023

Arriva zet tijdens De Dag van de Arbeid vrouwen de spotlight met “Women drive the world”. Vrouwen kunnen prima werken als machinist, steward, chauffeur en medewerker Service & Veiligheid. Het ov is voor iedereen!

Arriva medewerkers Puck, Kim, Renate en Jieskje hieronder over hun baan in het ov.

Ook werken in het ov?
Onze vacatures vind je op Onze vacatures | Werken bij Arriva

Een vrouwelijke machinist in uniform staat voor een rood-witte Arriva-trein en lacht. De zon schijnt.

Machinist Puck

Werkt in Achterhoek/Rivierenland
Ik vind het heel normaal dat ik machinist ben. Soms kijken reizigers me weleens vreemd aan en zeggen ze: “Goh ben jij de machinist hier”. Als ik dat bevestig, vinden ze dat altijd wel heel gaaf’, zegt machinist Puck. ‘Ik heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat dit werk meer door mannen dan door vrouwen wordt gedaan. Weet je, mijn moeder werkt in de bouw en daar zie je dat ook.’

Puck is een van de vijf vrouwelijke machinisten bij Arriva in de Achterhoek. Ze rijdt met de Arriva-trein op de alle trajecten in de Achterhoek. Binnenkort komen daar ook Vechtdallijnen bij. Ze is nu bezig om het traject te leren kennen.  

‘Ik vind mijn werk echt gaaf om te doen. Eigenlijk moet het de normaalste zaak van de wereld zijn dat vrouwen kunnen kiezen wat ze willen en niet dat dit niet kan omdat het machinisten vak een mannenberoep zou zijn. Voor mij is het allerbelangrijkst; doe het werk dat je leuk vindt. Ik voel mij niet speciaal als vrouwelijke machinist, alle machinisten doen hier precies hetzelfde werk.’

Machinist Kim

Werkt op de Vechtdallijnen 
Machinist Kim vindt dat het machinisten vak vanuit de historie gezien soms nog wel eens als mannenberoep wordt gezien. Dat merkt ze aan reacties uit de omgeving. ‘Denk aan reizigers die een attente opmerking maken als “wat stoer” “leuk” of “bijzonder”. Deze baan geeft me de kans om te ontspannen. Ik rijd met de trein door een prachtig landschap en krijg ieder jaar een beeld van hoe het ene seizoen in het andere seizoen verandert. Het geeft rust. Niet alleen het vele alleen zijn doet dat, maar ook de focus en het naar buiten kijken. Dat alles voelt voor mij heerlijk.’

In de 11 jaar dat ik bij Arriva werk heb ik 4 kinderen gekregen. Het heeft mijn voorkeur om overdag bij de kinderen te zijn en 's avonds te werken.

Mijn partner werkt ook als machinist bij Arriva, we zijn dus collega’s. Hij heeft meestal een vroeg rooster en ik voornamelijk laat. Op deze manier hebben we geen kinderopvang nodig. Mijn eigen droom om de kinderen vooral vanuit huis groot te brengen wordt hierdoor gerealiseerd. 

Hoe het is om een “treinstel” te zijn? ‘Joris en ik kennen elkaar van de opleiding en daarna werden we collega's. Pas na een jaar of vier ontstond er buiten het werk een vriendschap en uiteindelijk een relatie. Inmiddels kijken we in elkaars sokkenlade of daar de fijne sokken liggen die bij het uniform horen. We lenen elkaar ook andere werk gerelateerde dingen uit. Daar stopt het spoorleven voor ons thuis.

Een vrouwelijke machinist staat in het tussenstuk van een Arriva-trein en houdt haar jas vast.
Een vrouwelijke buschauffeur met lang blond haar zit achter het stuur van een Arriva-bus en lacht.

Buschauffeur Renate

‘Ik vind het chauffeur zijn zeker geen mannenwereld. Ik voel me er heerlijk op mijn plek en vind het fijn om met mannen te werken. Recht voor de raap en geen gedoe zoals met veel vrouwen wel onderling.

Ik vind het heerlijk om te rijden en met mensen in contact te zijn. En de vrijheid die je hebt.
Verder is het prima te combineren met de thuissituatie. Mijn kinderen zijn helemaal gewend aan mijn onregelmatige tijden.’

Regiodirecteur Jieskje

‘Als dochter van een moeder die op een vrachtwagen reed, kreeg ik al vroeg mee dat vrouwen prima hun mannetje konden staan in een mannenwereld. Gelukkig neemt inmiddels het aantal vrouwen in het OV ook steeds verder toe. Dat draagt bij aan de kwaliteit en aan een goede reis voor iedereen’.

Een vrouw met krullend haar en blauwe ogen staat voor een weiland, gekleed in een blauwe jas.

Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Een witte Arriva-bus met Rrreis erop staat bij de halte en wordt ingehaald door een rode Arriva-bus.

Nieuwe bus gepresenteerd tijdens bussafari

Een echte bussafari met een splinternieuwe Volvobus! In Oldenzaal waren zo'n 40 mensen te gast bij de presentatie van de nieuwe elektrische bus waar Arriva vanaf 10 december in Twente mee gaat rijden. Vertegenwoordigers van de provincie, gemeentes, Rocov, ov-ambassadeurs en journalisten waren aanwezig om de nieuwe bus te bekijken en konden ook zelf ervaren hoe comfortabel deze bus zit en rijdt.

Open nieuwsartikel
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt over een spoorbrug met daarboven de tekst 'Geef onze trein een naam!'

Geef onze trein een naam!

Vanaf 10 december gaat Arriva het treinvervoer op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal verzorgen. Van de 9 treinen die worden ingezet moeten er nog 7 een naam krijgen van een favoriete bestemming in Twente en langs de lijn vanaf Zutphen.

Open nieuwsartikel
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt door een groen landschap onder een blauwe lucht.

Arriva Group welcomes Deutsche Bahn’s agreement to sell its business to I Squared Capital

Vandaag werd het nieuws bekend gemaakt over de voorgestelde transactie tussen Deutsche Bahn (DB) en I Squared Capital waarmee het eigendom van Arriva Group in 2024 wordt overgedragen aan I Squared Capital. Dit onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen.

Open nieuwsartikel
Een lege schaatsbaan in het Thialf stadion, mooi aangestraald in afwachting van de start van een wedstrijd met veel publiek.

Rechtstreeks vanaf station Heerenveen naar het IJsstadion met de Arriva Thialf Express

Arriva biedt in het schaatsseizoen 2023/2024 weer een directe half uurs busverbinding tijdens vier grote schaatsevenementen in Thialf. Deze lijn, de Thialf Express, sluit tijdens deze evenementen aan op de intercity’s van NS op station Heerenveen. De busdienst start 1,5 uur voorafgaand aan de eerste wedstrijd en blijft rijden tot 1,5 uur na de afloop van de wedstrijd.

Open nieuwsartikel
Poster met de tekst 'Overlast-veroorzakers betalen € 313,- schadevergoeding voor oponthoud en overlast!'

Arriva start met pilot ‘SODA’ voor verbetering (sociale) veiligheid

Vanaf deze week – de ‘Week van de Veiligheid’ – werkt Arriva samen met SODA; Service Organisatie voor Directe Aansprakelijkheid. De pilot duurt 3 maanden en geldt in de treinen in Fryslân en Groningen en de bussen in Brabant. Het betekent dat Arriva schade gaat verhalen op reizigers die overlast veroorzaken. Ook gaat het om de preventieve werking, met als doel om de (sociale) veiligheid nog beter te maken.

Open nieuwsartikel
Duurzaam
NHL Stenden Hogeschool en Arriva werken samen aan ‘Lijn van de Toekomst’

NHL Stenden Hogeschool en Arriva werken samen aan ‘Lijn van de Toekomst’

Studenten buigen zich over toekomstbestendig openbaar vervoer Donderdag 5 oktober 2023 is de samenwerking tussen NHL Stenden Hogeschool en Arriva officieel gestart. Een elektrische Zero Emissie (ZE) bus is omgedoopt tot ‘Lijn van de Toekomst’. De bus, die te herkennen is aan een opvallend groen uiterlijk, rijdt voornamelijk tussen NHL Stenden en Station Leeuwarden als lijn 612 en is een Driving Lab voor studenten van de hogeschool.

Open nieuwsartikel