Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Een groep jonge meiden poseert voor de camera met afval in hun handen, met een Arriva-bus op de achtergrond.

Arriva, gemeente Leiden en Nationaal Park Hollandse Duinen maken Leiden weer een stukje schoner tijdens de Landelijke Opschoondag

Thema
Duurzaam
Publicatiedatum
Geplaatst 18-03-2023

Op 18 maart 2023 hebben inwoners van Leiden veel zwerfafval verzameld tijdens de Landelijke Opschoondag. Arriva heeft dit clean-up event georganiseerd in samenwerking met de gemeente Leiden en Nationaal Park Hollandse Duinen. Het clean-up event maakt de inwoners van Leiden bewuster van zwerfafval. Iedereen kan een bijdrage leveren om Leiden zwerfafval vrij te maken én te houden.

Vanaf 10.00 uur konden de deelnemers op de Beestenmarkt in Leiden bij de bus van Arriva een grijper, handschoenen en vuilniszak ophalen. En daarna aan de slag om de binnenstad op te ruimen. Na afloop werden de deelnemers beloond met een geschenk én een voucher voor een ijsje of een drankje bij pannenkoekenhuis de Schaapsbel.

Een groep mensen van verschillende leeftijden staat naast een Arriva-bus. Een man met een afvalprikker lacht terwijl hij poseert.

Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Een witte Arriva-bus met Rrreis erop staat bij de halte en wordt ingehaald door een rode Arriva-bus.

Nieuwe bus gepresenteerd tijdens bussafari

Een echte bussafari met een splinternieuwe Volvobus! In Oldenzaal waren zo'n 40 mensen te gast bij de presentatie van de nieuwe elektrische bus waar Arriva vanaf 10 december in Twente mee gaat rijden. Vertegenwoordigers van de provincie, gemeentes, Rocov, ov-ambassadeurs en journalisten waren aanwezig om de nieuwe bus te bekijken en konden ook zelf ervaren hoe comfortabel deze bus zit en rijdt.

Open nieuwsartikel
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt over een spoorbrug met daarboven de tekst 'Geef onze trein een naam!'

Geef onze trein een naam!

Vanaf 10 december gaat Arriva het treinvervoer op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal verzorgen. Van de 9 treinen die worden ingezet moeten er nog 7 een naam krijgen van een favoriete bestemming in Twente en langs de lijn vanaf Zutphen.

Open nieuwsartikel
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt door een groen landschap onder een blauwe lucht.

Arriva Group welcomes Deutsche Bahn’s agreement to sell its business to I Squared Capital

Vandaag werd het nieuws bekend gemaakt over de voorgestelde transactie tussen Deutsche Bahn (DB) en I Squared Capital waarmee het eigendom van Arriva Group in 2024 wordt overgedragen aan I Squared Capital. Dit onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen.

Open nieuwsartikel
Een lege schaatsbaan in het Thialf stadion, mooi aangestraald in afwachting van de start van een wedstrijd met veel publiek.

Rechtstreeks vanaf station Heerenveen naar het IJsstadion met de Arriva Thialf Express

Arriva biedt in het schaatsseizoen 2023/2024 weer een directe half uurs busverbinding tijdens vier grote schaatsevenementen in Thialf. Deze lijn, de Thialf Express, sluit tijdens deze evenementen aan op de intercity’s van NS op station Heerenveen. De busdienst start 1,5 uur voorafgaand aan de eerste wedstrijd en blijft rijden tot 1,5 uur na de afloop van de wedstrijd.

Open nieuwsartikel
Poster met de tekst 'Overlast-veroorzakers betalen € 313,- schadevergoeding voor oponthoud en overlast!'

Arriva start met pilot ‘SODA’ voor verbetering (sociale) veiligheid

Vanaf deze week – de ‘Week van de Veiligheid’ – werkt Arriva samen met SODA; Service Organisatie voor Directe Aansprakelijkheid. De pilot duurt 3 maanden en geldt in de treinen in Fryslân en Groningen en de bussen in Brabant. Het betekent dat Arriva schade gaat verhalen op reizigers die overlast veroorzaken. Ook gaat het om de preventieve werking, met als doel om de (sociale) veiligheid nog beter te maken.

Open nieuwsartikel
Duurzaam
NHL Stenden Hogeschool en Arriva werken samen aan ‘Lijn van de Toekomst’

NHL Stenden Hogeschool en Arriva werken samen aan ‘Lijn van de Toekomst’

Studenten buigen zich over toekomstbestendig openbaar vervoer Donderdag 5 oktober 2023 is de samenwerking tussen NHL Stenden Hogeschool en Arriva officieel gestart. Een elektrische Zero Emissie (ZE) bus is omgedoopt tot ‘Lijn van de Toekomst’. De bus, die te herkennen is aan een opvallend groen uiterlijk, rijdt voornamelijk tussen NHL Stenden en Station Leeuwarden als lijn 612 en is een Driving Lab voor studenten van de hogeschool.

Open nieuwsartikel