Direct naar inhoud
Waterstof bus presentatie

Waterstofbussen van start in regio Achterhoek

Thema
Duurzaam
Publicatiedatum
Geplaatst 14-04-2023

Misschien hebben jullie hem al gezien; de eerste Arriva waterstofbus rijdt sinds deze week namelijk in de Achterhoek rond! Dit nadat bijna 1,5 jaar geleden de eerste waterstofbus van Arriva en de vestiging in Doetinchem in vlammen opging. Het onderzoek naar de brand is afgerond en in overleg met provincie Gelderland en busfabrikant Solaris, is besloten om door te gaan met de inzet van de waterstofbussen in de dienstregeling in de Achterhoek. Samen met provincie Gelderland zet Arriva hiermee een grote stap naar een CO2-neutrale toekomst.

Eind 2020 besloten Arriva, provincie Gelderland en de Poolse busfabrikant Solaris om vanaf december 2021 tien waterstofbussen in te gaan zetten in de dienstregeling in de Achterhoek. Op 26 oktober 2021 arriveerde de eerste splinternieuwe waterstofbus bij de Arriva vestiging in Doetinchem. Twee dagen later ontstond er brand in de vestiging, iedereen bleef gelukkig ongedeerd en het bleef beperkt tot materiele schade.

Onafhankelijk onderzoek ingesteld
Meteen na de brand werd op verzoek van Arriva een omvangrijk en gedegen onderzoek met alle betrokken partijen  gestart onder leiding van het Nederlands Onderzoeks Instituut (NLOI). Uit het onderzoek werd duidelijk dat er waterstof heeft gelekt. De exacte oorzaak van de lekkage valt niet meer eenduidig te achterhalen. De aanbevelingen en testprotocollen die uit het onderzoek zijn gekomen, zijn strikt opgevolgd en erop gericht om lekkage van waterstof te voorkomen.  Om verder te gaan met dit voor Arriva Nederland unieke waterstofbusproject, heeft altijd vooropgestaan dat Arriva de bussen alleen de weg opstuurt wanneer dit op een veilige en verantwoorde manier kan.  Solaris heeft op basis van het NLOI-onderzoek en de aanbevelingen die daaruit voortvloeiden, in overleg met Arriva aanpassingen doorgevoerd. Deze aanpassingen zijn door onafhankelijke deskundigen gecheckt.

Nieuwe start, opleidingen voor personeel
De afgelopen periode stond onder meer in het teken van het opleiden van chauffeurs en de opleidingen van de monteurs. De bussen worden -totdat de nieuwe vestiging in Doetinchem klaar is- onderhouden in de Arriva werkplaats in Groenlo. Deze is speciaal daarvoor aangepast met onder meer brandwerende scheidingswanden zodat de vestiging voldoet aan de vereiste wet- en regelgeving om onderhoud te kunnen doen aan waterstofbussen.

Wat zijn de nieuwe snufjes van de waterstofbus
Een klein tipje van de sluier; de waterstofbus heeft in tegenstelling tot de reguliere bussen van Arriva in de Achterhoek en Rivierenland geen buitenspiegels maar camera’s. Verder is de bus muisstil tijdens het rijden en er komen vanzelfsprekend geen uitlaatgassen vrij want er komt water uit de uitlaat. Verder zit er een zogeheten mobileye (elektronische dodehoekspiegel) op en loopt de vloer gewoon door (dus zonder traptrede).

Hoe werkt een waterstofbus
De nieuwe waterstofbussen zijn geproduceerd door Solaris Bus en Coach. De stille en volledig emissievrije waterstofbussen worden aangedreven met energie die wordt geproduceerd in brandstofcellen. De enige bijproducten van de reactie die daarin plaatsvindt, zijn warmte en stoom. Het elektrisch vermogen dat vrijkomt tijdens het proces van omgekeerde elektrolyse, wordt overgebracht naar de aandrijflijn, bestaande uit een as met elektromotoren. Elke bus wordt uitgerust met een extra opslagruimte voor elektrische energie, de Solaris High Power-batterij. De waterstof die nodig is om de Urbino12-waterstofbus aan te drijven, wordt opgeslagen in tanks met een totaalvolume van 1560 liter, gemonteerd op het dak van de bus.

Comfort voor de reiziger
De waterstofbus heeft 37 zitplaatsen (met staanplaatsen geschikt voor 85 personen. De bussen zijn van alle gemakken voorzien zoals USB-oplaadpunten, airconditioning en een modern passagiersinformatiesysteem. Verder is de bus uitgerust met CCTV-camera's. Voor mensen met beperkte mobiliteit is een rolstoelplaats ingericht en kan gebruik worden gemaakt van een rijplank om de bus in te rijden.

Comfort en gemak voor de chauffeur
Een stoel met klimaatregeling en een elektrisch verwarmde voorruit zorgen voor veel comfort voor de chauffeur. Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid maakt de chauffeur gebruik van allerlei automatische rijhulpsystemen. Zo werkt de chauffeur met camera’s in plaats van zijspiegels en met het zogeheten ‘Mobileye Shield’. Dat is een systeem van intelligente camera's die de directe omgeving van het voertuig bewaken, waardoor er minder kans is op botsingen met voetgangers of fietsers. Chauffeurs worden gewaarschuwd voor mogelijke gevaren met geluids- en visuele signalen.

50.000 kilometer per jaar op waterstof
Voor Arriva Nederland is het rijden op waterstof een primeur. Het streven is om per bus minimaal 50.000 kilometer per jaar te rijden. We rijden tot aan einde concessie (december 2025) door met de bussen.  De waterstofbussen gaan tanken bij het nieuwgebouwde waterstofvulpunt van Kuster Energy aan de Braamtseweg in Doetinchem. Dit waterstoftankstation is openbaar toegankelijk en kan dus ook door waterstofauto’s worden gebruikt.

Europese subsidie voor tien waterstofbussen
De invoering van waterstofbussen in de Achterhoek is het resultaat van de deelname van de provincie Gelderland aan het Europese programma JIVE, waarin onder meer het stimuleren van emissieloos openbaar vervoer centraal staat. De waterstofbussen gaan dieselbussen vervangen. Daarmee wordt met Europese subsidie een impuls gegeven aan de vergroening van de mobiliteit en de realisatie van de waterstofinfrastructuur. Waterstof kan in de toekomst een toepassing worden voor mobiliteit als het op grote schaal beschikbaar komt.

Project JIVE
JIVE staat voor Joint Initiative for Hydrogen Vehicles Across Europe. Dit is een Europees project waarmee het gebruik van waterstofbussen in het openbaar vervoer wordt gestimuleerd. In heel Europa gaat het om verschillende projecten waarbij 152 bussen in 14 Europese regio’s zijn gemoeid. Deelnemers aan JIVE worden opgenomen als participant in de GRANT AGREEMENT. Al eerder hebben de provincies Zuid-Holland en OV-Bureau Groningen-Drenthe besloten deel te nemen aan het project JIVE.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht

25 jaar decentralisatie van het Nederlandse spoor

Vandaag is het een bijzondere dag voor het openbaar vervoer in Nederland. Precies 25 jaar geleden werd de treinlijn Almelo - Mariënberg geopend door Oostnet (later bekend als Syntus). Deze regionale lijn was niet alleen een mijlpaal voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer, maar ook het startsein voor meer concurrentie op het spoor.

Open nieuwsartikel

Arriva en Efteling presenteren bussen in Efteling-thema en intensiveren samenwerking

Vanochtend was de eerste feestelijke rit van de Sprookjesbos-bus met Roodkapje. Met deze rit reisden de directies van Arriva en de Efteling, genodigden en natuurlijk bezoekers aan de Efteling mee. Arriva en de Efteling introduceerden deze ochtend de unieke gedecoreerde bussen in Efteling-thema. Deze vier bussen rijden op de lijnen 800 (’s-Hertogenbosch-Efteling v.v.) en 801 (Tilburg-Efteling v.v). De bussen hebben een compleet eigen uitstraling als de Sprookjesbos-bus en de Joris en de Draak-bus. Met deze bussen zetten Arriva en de Efteling in op een optimale bereikbaarheid van het attractiepark met het openbaar vervoer voor zowel bezoekers als medewerkers.

Open nieuwsartikel
Inclusief
Button Drive the World

Aandacht voor (meer) vrouwen in het ov bij Arriva tijdens de Dag van de Arbeid

Arriva zet tijdens De Dag van de Arbeid vrouwen de spotlight met “Women drive the world”. Vrouwen kunnen prima werken als machinist, steward, chauffeur en medewerker Service & Veiligheid. Het ov is voor iedereen!

Open nieuwsartikel

In- en uitchecken met je betaalpas of creditcard nu ook bij de treinen van Blauwnet

Reizen met de treinen van Blauwnet is vanaf vandaag nog makkelijker. Reizigers kunnen nu in- en uitchecken met een contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Dat geldt op alle trajecten van Blauwnet (Arriva en Keolis). Reis je op vol tarief, dan hoef je dus niet meer met de OV-chipkaart te reizen of een los kaartje te kopen.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Hosts 1 jaar op de Vechtdallijnen

Hosts van Arriva 1 jaar op station Zwolle en Emmen

Vrijdag 14 april bestond het speciale host-team van Arriva op de Vechtdallijnen 1 jaar. Op het station in Emmen werden reizigers daarom door de hosts getrakteerd op koffie, een chocolaatje, een roos en een sleutelhanger.

Open nieuwsartikel
Duurzaam

Arriva, gemeente Leiden en Nationaal Park Hollandse Duinen maken Leiden weer een stukje schoner tijdens de Landelijke Opschoondag

Op 18 maart 2023 hebben inwoners van Leiden veel zwerfafval verzameld tijdens de Landelijke Opschoondag. Arriva heeft dit clean-up event georganiseerd in samenwerking met de gemeente Leiden en Nationaal Park Hollandse Duinen. Het clean-up event maakt de inwoners van Leiden bewuster van zwerfafval. Iedereen kan een bijdrage leveren om Leiden zwerfafval vrij te maken én te houden.

Open nieuwsartikel