Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?

Vanaf 1 februari 2024 bussen in plaats van treinen tussen Bad Nieuweschans en Weener

Publicatiedatum
Geplaatst 19-01-2024

Vanaf 1 februari rijden er geen treinen tussen Bad Nieuweschans en Weener. De treinvrije periode duurt tot en met 14 december 2024. Er rijdt een stopbus tussen Bad Nieuweschans en Leer. De beschadigde spoorbrug Friesenbrücke bij Weener wordt hersteld en zijn er werkzaamheden aan het spoor voor de Wunderline aan het Duitse en Nederlandse deel.

Stopbus Bad Nieuweschans - Weener - Leer

Reizigers reizen met de Duitse vervoerder Weser Ems. Dit is een stopbus (reguliere buslijn 620) tussen Bad Nieuweschans – Weener – Leer. Buslijn 620 sluit aan op de treindienstregeling in Bad Nieuweschans. Dit zorgt ervoor dat reizigers 1 keer hoeven over te stappen van de trein op de bus om richting Weener of Leer te reizen. De dienstregeling is te vinden via https://www.dbregiobus-nord.de. De snelbus Groningen – Leer (lijn 401) blijft rijden volgens de reguliere dienstregeling van 2024.

Haltes stopbus:
- Bad Nieuweschans: bushalte aan de Stationsstraat
- Weener: bushalte aan de Wiesenstraße
- Leer: bushalte Steig 8

Gewijzigde dienstregeling tussen Winschoten – Bad Nieuweschans
Tijdens de werkzaamheden aan het spoor en de spoorbrug van 1 februari tot en met 14 december wijzigt Arriva tijdelijk de dienstregeling tussen Winschoten en Bad Nieuweschans. De trein stopt in deze periode twee keer per uur in Bad Nieuweschans. Hierdoor is er een goede overstap op de stopbus naar Leer.

Reistijd en tickets
Reizigers met de stopbus tussen Bad Nieuweschans – Weener – Leer moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 20 minuten. In de stopbus kan het vervoersbewijs worden getoond. In- en uitchecken kan bij een paal op het treinstation van vertrek en aankomst.

In verband met de inrichting van de bus is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen. Meer informatie is te vinden via de website van Arriva onder het kopje ‘Werk aan het spoor’: Storingen of werkzaamheden tijdens je bus- of treinreis | Arriva. In de reisplanner staan alle wijzigingen vermeld.

Friesenbrücke
In december 2015 raakte de Friesenbrücke zwaar beschadigd door een aanvaring van een vrachtschip. Tussen Weener en Leer rijden daarom al langer geen treinen. Na de herstelwerkzaamheden aan het spoor, door de Duitse Infrabeheerder DB Netz, moet de treinverbinding tussen Weener en Leer weer zijn hersteld.

Meer informatie vind je op: Treinvervangende busverbinding Groningen - Leer (RS6) | Arriva


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Duurzaam
Bovenaanzicht van een vierkant gebouw (werkplaats Tilburg) met rechts daarvan een stuk of 10 bravo bussen bij laadinfra.

Nieuwbouw stalling Tilburg bereikt hoogste punt

Onlangs bereikte de nieuwbouw van de Arriva-stalling in Tilburg het hoogste punt. Naast een stalling heeft deze locatie dadelijk een state-of-the-art Zero-Emissie werkplaats. Deze nieuwbouw is onderdeel van de elektrificatie van het openbare busvervoer van Arriva in Tilburg.

Open nieuwsartikel
drie mensen op het station met een vergrootte meedoen pas in de hand met op de achtergrond een arriva trein

Verlenging Meedoen Pas voor gratis reizen met bus en trein in Gemeente Het Hogeland

Gemeente, Arriva en OV-bureau Groningen Drenthe verlengen contract voor nogmaals vier jaren

Open nieuwsartikel

Arriva nachttreinen worden goedkoper voor korte afstanden

Ook in 2024 rijden er iedere vrijdagnacht twee nachttreinen van Arriva. Deze vertrekken na middernacht vanuit Groningen en Maastricht en hebben als eindbestemming Schiphol. Vroeg op zaterdagochtend rijden de Arriva-treinen vanuit de Randstad weer terug naar Groningen en Maastricht. De ticketprijs wordt vanaf 9 februari aangepast, afhankelijk vanaf welk station de reiziger meereist.

Open nieuwsartikel

Arriva's Thús en Noar Hoes: de laatste WINK-treinen waarin je je thuis voelt

Op 21 december zijn onze laatste WINK-treinen onthuld!

Open nieuwsartikel
Duurzaam
Links een witte elektrische vuilniswagen met bestuurder en rechts een rode elektrische Arriva-bus met chauffeur onder laadinfra.

Arriva en Brabants Afval Team (BAT) delen ’s nachts stroom om netcongestie te omzeilen

Arriva en het Brabants Afval Team (BAT) gaan samen met netbeheerder Enexis een experiment starten door stroomtransportcapaciteit in de nacht te verschuiven van BAT naar Arriva.

Open nieuwsartikel
Blije reizigers in nachttrein Arriva met koffers en steward erbij

Nachttreinen Arriva blijven na succesvol eerste jaar ook in 2024 rijden

Al bijna een jaar rijden er iedere vrijdagnacht twee nachttreinen van Arriva. Deze vertrekken rond middernacht vanuit Groningen en Maastricht en hebben als eindbestemming Schiphol. Vroeg op zaterdagochtend vertrekt de Arriva-trein vanuit de randstad naar Groningen en Maastricht. Ook in 2024 kunnen reizigers wekelijks rekenen op deze nachtelijke treinverbindingen. Wat heeft Arriva het afgelopen jaar geleerd van deze treinverbindingen, die ze rijden volgens het open toegang principe?

Open nieuwsartikel