Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Stapel met nieuwe halteborden voor RRReis regio Twente

Arriva op een duurzame koers: volgende tussenhalte bereikt!

Thema
Duurzaam
Publicatiedatum
Geplaatst 05-12-2023

Jaarlijks wordt Arriva ge-audit. Zo laten we zien hoe we werken en wat we bereiken. Trots zijn we op onze nieuwe trede 4 die we behaalden op de CO2-Prestatieladder (duurzaamheid). Daarmee zijn we op koers naar CO2-neutraal werken in 2025.

Met het certificaat voor trede 4 wordt erkend dat we niet alleen binnen onze eigen bedrijfsvoering aandacht hebben voor duurzaamheid maar ook de impact in de hele keten van producten en diensten overzien.

Voor de MVO Prestatieladder ontvingen we een her-certificering voor trede 3. Ook voor de onderdelen milieumanagement en kwaliteitsmanagement werd een verlenging behaald van de ISO certificering.

Een mooi voorbeeld waaruit de aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid blijkt, zijn de nieuwe halteborden voor Arriva’s nieuwe concessie in Twente.

Daar plaatsen we 1500 nieuwe biobased en 100% circulaire halteborden. Ze zijn gemaakt van rijstvliesjes, een restproduct van de voedselproductie. Rijst, veelal geteeld in Azië, komt ongepeld en ongevliest naar Europa waar het wordt verwerkt tot consumptierijst. De vliesjes die vrijkomen werden in het verleden als afval verbrand. Deze vliesjes hebben ze een prima vochtwerende werking en ze zijn een mooi toepasbaar als plaatmateriaal voor het haltebord.De halteborden worden bovendien geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en daarna bevestigd op de reeds bestaande haltepalen.

Meer over duurzaamheid bij Arriva lees je op deze website.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Duurzaam
Bovenaanzicht van een vierkant gebouw (werkplaats Tilburg) met rechts daarvan een stuk of 10 bravo bussen bij laadinfra.

Nieuwbouw stalling Tilburg bereikt hoogste punt

Onlangs bereikte de nieuwbouw van de Arriva-stalling in Tilburg het hoogste punt. Naast een stalling heeft deze locatie dadelijk een state-of-the-art Zero-Emissie werkplaats. Deze nieuwbouw is onderdeel van de elektrificatie van het openbare busvervoer van Arriva in Tilburg.

Open nieuwsartikel
drie mensen op het station met een vergrootte meedoen pas in de hand met op de achtergrond een arriva trein

Verlenging Meedoen Pas voor gratis reizen met bus en trein in Gemeente Het Hogeland

Gemeente, Arriva en OV-bureau Groningen Drenthe verlengen contract voor nogmaals vier jaren

Open nieuwsartikel

Arriva nachttreinen worden goedkoper voor korte afstanden

Ook in 2024 rijden er iedere vrijdagnacht twee nachttreinen van Arriva. Deze vertrekken na middernacht vanuit Groningen en Maastricht en hebben als eindbestemming Schiphol. Vroeg op zaterdagochtend rijden de Arriva-treinen vanuit de Randstad weer terug naar Groningen en Maastricht. De ticketprijs wordt vanaf 9 februari aangepast, afhankelijk vanaf welk station de reiziger meereist.

Open nieuwsartikel

Vanaf 1 februari 2024 bussen in plaats van treinen tussen Bad Nieuweschans en Weener

Vanaf 1 februari rijden er geen treinen tussen Bad Nieuweschans en Weener. De treinvrije periode duurt tot en met 14 december 2024. Er rijdt een stopbus tussen Bad Nieuweschans en Leer. De beschadigde spoorbrug Friesenbrücke bij Weener wordt hersteld en zijn er werkzaamheden aan het spoor voor de Wunderline aan het Duitse en Nederlandse deel.

Open nieuwsartikel

Arriva's Thús en Noar Hoes: de laatste WINK-treinen waarin je je thuis voelt

Op 21 december zijn onze laatste WINK-treinen onthuld!

Open nieuwsartikel
Duurzaam
Links een witte elektrische vuilniswagen met bestuurder en rechts een rode elektrische Arriva-bus met chauffeur onder laadinfra.

Arriva en Brabants Afval Team (BAT) delen ’s nachts stroom om netcongestie te omzeilen

Arriva en het Brabants Afval Team (BAT) gaan samen met netbeheerder Enexis een experiment starten door stroomtransportcapaciteit in de nacht te verschuiven van BAT naar Arriva.

Open nieuwsartikel