Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Arriva-directeur Jan Pieter Been staat bij een jong aangeplant boompje op een veld vol wilde groene bergroeiing. Aan de andere kant van het boompje staat Joris Hogenboom, directeur bij Brabants Landschap.

Na één jaar samenwerking Arriva - Brabants Landschap al zichtbaar resultaat

Thema
Duurzaam
Publicatiedatum
Geplaatst 02-05-2024

Een jaar geleden kondigden Arriva Regio Zuid en Brabants Landschap aan dat ze gingen samenwerken. Dankzij de bijdragen van Arriva ontwikkelt Brabants Landschap in West-Brabant, bij Buurtschap Vuchtschoot 6.000 m2 natuur.

Een jaar geleden kondigden Arriva Regio Zuid en Brabants Landschap aan dat ze gingen samenwerken. Arriva helpt Brabants Landschap sinds 2023 met het ontwikkelen van natuur, onder andere door het planten van bomen. Dankzij de bijdragen van Arriva ontwikkelt Brabants Landschap in West-Brabant, bij Buurtschap Vuchtschoot 6.000 m2 natuur. Deze week checkten de twee directeuren Jan Pieter Been van Arriva en Joris Hogenboom van Brabants Landschap de voortgang.

Jan Pieter Been: “Mooi om te zien wat er in het afgelopen jaar bereikt is! Prachtig dat Brabants Landschap meteen aan de slag ging met onze bijdrage. We hadden graag zelf meegeholpen met planten, maar door de korte plantperiode vanwege het natte na- en voorjaar kregen we dat helaas niet ingepland. Komend plantseizoen doen we graag weer mee!”

Joris Hogenboom: “Wij zijn enorm blij met deze samenwerking. Als natuurbeheerders doet het ons goed om te zien dat ook bedrijven zich hard maken voor de natuur. Mede dankzij Arriva is deze voormalige, inmiddels ongebruikte akker inmiddels ‘teruggeven’ aan de natuur. De aanplant van het afgelopen jaar doet het zichtbaar goed! Zo helpen we dit Brabantse stukje van het Natuur Netwerk Nederland weer een beetje robuuster te worden.”

Het streven van Arriva is om in 2025 volledig CO2 neutraal te zijn. Voornamelijk door het materieel zero-emissie te maken. Ofwel, dieselbussen vervangen door elektrische bussen. En waar zero-emissie niet of niet snel genoeg mogelijk is, compenseert Arriva haar CO2 footprint door het planten van bomen. Deze samenwerking met Brabants Landschap is daar een onderdeel van.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Duurzaam

Nieuwe duurzame pand en werkplaats Doetinchem feestelijk geopend

In Doetinchem is donderdagmiddag het nieuwe pand inclusief de werkplaats feestelijk geopend door monteurs Tycho en Hans. Beide techneuten knipten met een megaschaar een lint door en stapten over de drempel van het gloednieuwe pand aan de Industrieweg.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Twee dames onthullen de videohulpzuil op het station van Winschoten

Videohulpzuil van Arriva feestelijk onthuld op station Winschoten, ook in Roermond start nu de proef

Reizigers kunnen vanaf nu ‘live’ vragen stellen aan klantenservice Arriva. Arriva zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de service-ervaring van reizigers te verbeteren. De videohulpzuil is een nieuwe vorm van service verlening van Arriva. Vandaag werd op station Winschoten de videohulpzuil van Arriva feestelijk onthuld aan alle betrokkenen. De zuil blijft een half jaar staan en geeft reizigers de mogelijkheid ‘live’ vragen te stellen aan de klantenservice van Arriva.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Blauw- witte reddingsboot  met neonoranje accenten van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij  vaart op volle zee

Arriva steunt belang Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) tijdens het 200-jarige jubileum

Dat doen we door de KNRM ruimte te geven op de schermen die in de Arriva treinen en bussen in Fryslân hangen. Ze kunnen daar een KNRM boodschap laten zien. Én onze bussen op Vlieland, Terschelling en Ameland worden helemaal in KNRM sfeer gebracht met een bestickering.

Open nieuwsartikel
Sociaal
Limburgse Arriva bus op het busstation in Maastricht. Voorin stapt een jongen in de bus en achterin gaat een oudere meneer met een rollator naar binnen om hun reis te beginnen.

Iedereen doet mee met Dal Vrij Limburg

Arriva vindt dat openbaar vervoer toegankelijk moet zijn voor iedereen. We zijn daarom blij dat we met de provincie Limburg een belangrijke stap hebben gezet om openbaar vervoer toegankelijker te maken. Dat doen we met het Dal Vrij Limburg abonnement.

Open nieuwsartikel
Sociaal

Reis nu nog makkelijker met de buurtbus

De buurtbussen van Arriva komen overal. Ze verbinden dorpen en steden volgens een vaste dienstregeling en route. Arriva heeft bijna 150 acht-persoons buurtbussen die worden gereden door vrijwillige chauffeurs. Deze betrokken chauffeurs zetten zich op deze manier in voor onze maatschappij. Heel dichtbij. Want ze komen uit de buurt en kennen de mensen en de weg dus goed. Dat maakt reizen met de buurtbus prettig en persoonlijk.

Open nieuwsartikel
Wethouder van gemeente De Fryske Marren laat een vergrootte Meedoen Pas zien aan een chauffeur van Arriva in de bus

Gratis reizen met trein en bus voor inwoners van gemeente De Fryske Marren met een laag inkomen

Gemeente De Fryske Marren biedt inwoners met een laag inkomen vanaf 1 april tot en met 31 december 2024 gratis openbaar vervoer aan. De Fryske Marren is de eerste Friese gemeente met de Meedoen Pas van Arriva. Een familiebezoek, naar  vrienden, (vrijwilligers)werk of een bezoek aan bijvoorbeeld het ziekenhuis? Met de Arriva Meedoen Pas kunnen inwoners dit ‘gewoon’ doen door in de bus en trein te stappen

Open nieuwsartikel