Direct naar inhoud

25 september: Sterrenspektakel tijdens Seeing Stars Leiden

Thema
Sociaal
Publicatiedatum
Geplaatst 15-09-2022

Doe zondagavond 25 september mee met Seeing Stars Leiden! In de wijde omgeving van de Oude Sterrewacht gaan tussen 22.00 - 23.30 uur de lichten uit. Des te meer lichten doven, des te minder lichtvervuiling. Met als gevolg: een enorme hoeveelheid sterren die we kunnen bewonderen bij helder weer (als het bewolkt is, wordt het event verzet).

Een bestickerde Arriva bus rijdt door de regio om de Leidenaars op deze avond te vragen de lichten uit te doen en te genieten van de sterren. Tijdens het event rijden onze bussen een andere route, om de binnenstad zo donker mogelijk te houden.

Kunstenaar Daan Roosegaarde en UNESCO brengen de sterren terug naar Leiden. Seeing Stars maakt onderdeel uit van European City of Science Leiden 2022. Het programma verbindt het gehele jaar wetenschap met de samenleving. Arriva staat midden in de samenleving en werkt graag samen met (regionale) partijen aan sociale en culturele evenementen, waaronder dit unieke event.
Doe je mee? Licht uit, sterren aan!

Ga voor meer info naar seeingstarsleiden.nl.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht

In- en uitchecken met contactloze betaalpas of creditcard mogelijk in Brabant

Reizen met de bussen van Bravo in de provincie Noord-Brabant is nog makkelijker geworden. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf vandaag ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm beschikbaar.

Open nieuwsartikel
Arriva-trein op station Meerssen door Rene Hameleers

Stijgende kosten dwingen Nederlander op vervoer te besparen

Het is snijden in de kosten, nu het maandbudget kleiner wordt. Het nieuws staat vol met berichten over inflatie, stijgende energie- en brandstofkosten en het consumentenvertrouwen daalt. Vervoer is de grootste kostenpost, na huis en energie. Gedwongen door stijgende maandelijkse kosten zoeken huishoudens naar een manier om minder uit te geven aan vervoer.

Open nieuwsartikel

Zelf een bus besturen tijdens de open dagen bij Arriva

Arriva organiseert de komende weken open dagen voor iedereen die geïnteresseerd is in het beroep van buschauffeur. Iedereen van 18 jaar en ouder kan een proefrit in een bus maken, verspreid over diverse Arriva-vestigingen in Noord-Brabant. Tijdens de open dagen vertellen ervaren chauffeurs over hun vak en over de opleidingsmogelijkheden bij ons.

Open nieuwsartikel
Duurzaam

Help 24 september mee de Leidse binnenstad schoon te maken

Arriva staat midden in de samenleving en werkt graag samen met (regionale) partijen aan sociale en duurzame activiteiten, waaronder Cleanup Leiden. Het doel van dit event is bewoners bewust te maken van hun eigen verantwoordelijk voor een schone leefomgeving

Open nieuwsartikel
Sociaal

“Stresskippen scoren beter!”, laat jongeren nadenken over de kracht van stress

Vanaf maandag 12 september start Arriva in Fryslân samen met Jamzone en Blauwe Zone de campagne "Stresskippen scoren beter!".

Open nieuwsartikel
Duurzaam

223.000 liter water besparen met waterarm wassen van treinen in het noorden

In 2025 wil Arriva CO2-neutraal werken, hiervoor ondernemen we verschillende initiatieven. Een van de initiatieven is een pilot in Leeuwarden, waar 18 WINK-treinen waterarm worden gewassen. Dit betekent een waterbesparing van 98% ten opzichte van een wasbeurt in de wasstraat. Op jaarbasis een besparing van zo’n 223.000 liter water.

Open nieuwsartikel