Direct naar inhoud
Collage van studenten die elk een papier met een eigen ontwerp voor busbestickering vasthouden.

Twentse 'touch' voor nieuwe Volvobussen

Publicatiedatum
Geplaatst 23-06-2023

Superhard gewerkt; dat hebben al deze twaalf creatieve breinen van het ROC van Twente afdeling mediavormgeving. ‘Ontwerp een Twentse ‘touch’ in onze nieuwe bussen in Twente was de opdracht. Ruim vier weken werkten ze hier aan, sommigen zelfs in de nachtelijke uren om tot het perfecte ontwerp te komen.

Er was maar één onderdeel dat verplicht terug moest komen in het ontwerp, namelijk het Twentse ros.

En dat is bij iedereen uitstekend gelukt! De twaalf studenten Mees, Henk, Merle, Luca, Danique, Jens, Rowan, Jill, Job, Lynn, Melike en Amy kwamen allemaal met zeer uiteenlopende varianten voor de dag.

Kerken, molens, boerderijen, watermolens, gemeentehuizen, midwinterhoornblazers, kastelen, voetbalstadions, bijna alles was terug te vinden in de ontwerpen. De een gebruikte de typisch Twentse landmarks als inspiratiebron, anderen hielden het abstracter en gebruikten de huisstijl van RRReis als basis of gingen op de kunstzinnige tour.

Alle ontwerpen van de 12 studenten worden verwerkt in de 100 splinternieuwe Volvo-bussen. De studenten vonden het een hele mooie opdracht. ‘Het leuke is dat iedereen jullie werk straks terug kan zien in de bussen en daar mogen jullie best een beetje trots op zijn’, aldus docent Laszlo.


Meer verhalen van Arriva

Ga naar het overzicht
Vertegenwoordigers van Arriva en het VISTA College laten trots een bord zien waarmee hun vernieuwde samenwerking bezegeld is.

Buschauffeur in Limburg worden? Dat kan met Arriva en het VISTA College

We zijn blij dat Arriva Limburg en het VISTA College hun samenwerking hebben verlengd én vernieuwd. Zo krijgt iedereen de kans om een (nieuwe) loopbaan te starten als buschauffeur in Limburg. Dit is je kans - stap in!

Open nieuwsartikel

Bericht over datalek via contactformulier op website

Op dinsdag 19 september 2023 heeft Arriva een datalek geconstateerd.  Het gaat om een lek bij één specifiek formulier, namelijk het contactformulier op de website. Gegevens zijn mogelijk inzichtelijk geweest voor onbevoegden. We hebben vastgesteld dat het gaat om een datalek van emailadressen, namen, telefoonnummers en geboortedatums van zo'n 195.000 klanten die contact met ons hebben gezocht via het contactformulier. De klanten die het betreft zijn door ons persoonlijk ingelicht over dit datalek.  Na deze constatering hebben we het contactformulier tijdelijk offline gehaald, nader onderzoek gedaan over omvang en aard van het datalek én ervoor gezorgd dat de beveiliging wordt hersteld. 

Open nieuwsartikel
Een blauw-witte Arriva-trein rijdt door een groen landschap onder een blauwe lucht.

Arriva dient voorstel in bij de ACM voor het rijden van 26 treinlijnen in open toegang vanaf 2026

Open nieuwsartikel
Een Icoon van open treindeuren in aqua blauw en okergeel met de tekst: 'Welkom bij Team Arriva'.

Kom naar de Raildag: 16 september openen wij onze deuren tussen 10.30 en 15.30 uur

Op zaterdag 16 september 2023 kan iedereen in heel Nederland zien hoe boeiend de railsector is. In samenwerking met Railforum zetten bedrijven vol trots hun poorten open voor publiek en bieden hen een warm welkom. Ook Arriva doet mee! Wij openen onze deuren voor publiek vanaf 10.30 tot 15.30 op 5 locaties verdeeld over heel Nederland,

Open nieuwsartikel
Een landkaart en vlag van Duitsland, een telefoon met daarop een D-ticket, met een stads op de achtergrond.

Duitslandticket nu ook in Nederland verkrijgbaar

Vanaf begin augustus is het voor reizigers naar Duitsland nog gemakkelijker om het zogenoemde Duitslandticket (ook wel D-ticket) aan te schaffen. Vanaf nu kunnen reizigers het ticket namelijk kopen in de Duitslandticket by glimble app.

Open nieuwsartikel
Een man staat met een fiets in een Arriva-trein. Om hem heen staat bagage.

Arriva brengt je naar de Waddeneilanden

Stap in en start je ontdekkingstocht nu! Misschien wel het mooiste gebied van Fryslân: Het Waddengebied. De eilanden, de zee, de zeehonden. Het is een stukje vakantie in eigen land. Ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Ontdek je ze allemaal? Je fiets meenemen? Koop dan een Arriva Fiets Mee Dag!

Open nieuwsartikel